Dimarts, 27 febrer 2024
14.3 C
La Llagosta

La 8a Trobada Gegantera omple de gent els carrers de la Llagosta

La Llagosta ha acollit avui la 8a Trobada Gegantera de la nostra localitat. Els carrers s’han anant omplint a poc a poc al pas dels més de 20 gegants, gegantes i gegantons que han participat en la festa, organitzada per la Colla Gegantera de la Llagosta. L’acte ha servit per tancar la programació de les festes de Sant Josep.

La Trobada ha començat amb la plantada que s’ha fet al passeig de l’avinguda de l’Onze de Setembre. Passades les 11 h, ha tingut lloc la sessió d’estirament a càrrec del Club Esportiu Fondistes de la Llagosta. Tot seguit, ha començat la cercavila, que ha tingut un parell de parades d’avituallament, al passeig del Pintor Sert i a la plaça de Cinto Pagès. La comitiva ha finalitzat a la plaça d’Antoni Baqué, on s’ha fet la picada i el lliurament d’obsequis a les colles participants. Els membres del Foto-Club la Llagosta s’han encarregat de fer el reportatge fotogràfic de l’esdeveniment. A l’inici i al final de la cercavila, les persones voluntàries de Rems han recollit productes d’higiene personal i de la llar que distribuiran a famílies necessitades de la nostra població.

El president de la Colla Gegantera, Pablo Martín, ha destacat que “és un goig veure la plaça plena de gent durant la picada i passejar pel poble de la Llagosta”. Martín ha recordat que la colla té un any ple d’activitats i ha indicat que “les dues més grans seran el 20 de maig, que farem la tercera cursa gegantera, solidària amb la Fundació 5p-, i la Zumba gegant per la Marató, al novembre”.

A la 8a Trobada Gegantera de la Llagosta han participat les colles de l’Agrupació Cultural Aigüestoses (Sant Andreu de la Barca), Barberà del Vallès, Cabrils, Cornellà de Llobregat, Martorell, Mollet del Vallès, Navarcles, Ribes de Freser, Santa Coloma de Gramenet i la Llagosta. La colla de la nostra localitat ha estrenat dos capgrossos infantils, que se sumen a la Torradeta, la Blanqueta, el Josepet, la Mariona i el Llago. A l’acte ha assistit l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, que ha agraït la tasca de la Colla Gegantera i ha manifestat que “la cultura és un fet i a la Llagosta en podem gaudir durant tot l’any i per això l’Ajuntament i els polítics estem al seu servei, perquè crec que és el millor camí per tenir una Llagosta de tots i totes”.

Concurs d’Instagram
D’altra banda, fins a les 22 h d’avui diumenge, es pot participar al concurs d’Instagram que organitza la Colla Gegantera. Amb l’etiqueta #lallagostaesgegant17 es poden penjar fotos i participar a l’esdeveniment. El divendres 31 de març, el jurat escollirà les fotografies guanyadores. S’han establert tres premis.

Publicitat

Publicitat

Més notícies