Diumenge, 21 abril 2024
14.2 C
La Llagosta

El Consorci Besòs Tordera presenta una campanya per protegir els rius del nostre entorn

Ahir es va presentar la campanya Els rius a les teves mans. L’acte, promogut pel Consorci Besòs Tordera, va tenir lloc ahir, Dia Mundial de l’Aigua, a la sala d’actes d’aquest ens, situat a Granollers.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és implicar la ciutadania en el correcte manteniment i en la preservació dels rius i els seus entorns. La campanya posa l’accent en diferents problemàtiques i actuacions, unes que fem des de casa i d’altres quan estem als entorns fluvials, que s’han d’evitar per millorar l’estat dels nostres rius.

Hàbits com llençar per les aigüeres o als inodors tovalloletes, cotons, pintures, dissolvents, olis de cuina i medicaments, entre altres, repercuteixen negativament en el funcionament de les estacions depuradores. Altres aspectes que palesa aquesta campanya són els abocaments a rius i riberes de papers, llaunes, plàstics, mobles, runes, pneumàtics i restes de poda; l’abandonament d’espècies animals invasores, com la tortuga de florida o el visó americà, i el pas de vehicles motoritzats, com motos i quads, pels camins fluvials.

Per fer virals els conceptes claus d’aquesta campanya s’han dissenyat 9 cartells i 5 breus vídeos on es recullen totes aquestes actuacions que es fan incorrectament. Amb l’objectiu que aquests missatges, directes i senzills, arribin a tota la ciutadania s’han plantejat diverses vies, destacant l’ús de les xarxes socials. També s’ha posat en marxa un nou bloc, blog.besos-tordera.cat, des d’on es pot accedir, veure i compartir tot aquest material gràfic i audiovisual. El bloc també ofereix informació d’interès sobres altres activitats i actes organitzats pel Consorci. La campanya té com a etiqueta #elsriusalestevesmans.

A la presentació van assistir el president del Consorci Besòs Tordera, Sergi Mingote; el vicepresident, Joan Vila; i diversos alcaldes, entre ells el de la Llagosta, Óscar Sierra. La sala d’actes del Consorci es va omplir ahir de tècnics, representants municipals i amants de la natura amb motiu de la presentació d’aquesta nova campanya.

Publicitat

Publicitat

Més notícies