Dimecres, 24 abril 2024
6.7 C
La Llagosta

Alborada es mostra molt satisfeta amb la celebració del seu 25è aniversari

L’Agrupación Cultural Galega Alborada ha fet un balanç positiu de l’acte de celebració del seu 25è aniversari. Unes 240 persones van assistir al dinar de commemoració, que va servir per iniciar la festa que va tenir lloc dissabte al Centre Cultural.

La celebració va incloure un reconeixement a les nou persones que han estat sòcies d’Alborada de manera ininterrompuda durant aquests 25 anys. També es va agrair la col·laboració amb Alborada a d’altres entitats de la nostra localitat. Les actuacions van anar a càrrec de la Casa de Andalucía de la Llagosta, Cova da Serpe de Barcelona i de la mateixa Agrupación Cultural Galega Alborada. La celebració va finalitzar amb un ball amb música en directe. A l’acte va assistir l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra.

Actualment, l’entitat té prop de 200 socis. Alborada té la seva seu al carrer de Mogoda, a la part de darrere del Centre Cultural. El president d’Alborada, José Luis Salgueiro, considera que “l’entitat ha anat creixent a poc a poc i ara hem de mantenir-nos”. Alborada manté al llarg de tot l’any una programació d’activitats que inclou la coral Airiños Galegos, el grup de gaites i panderetes, les classes de ball de saló i de zumba i actuacions en directe a la seva seu. La principal activitat que organitza l’associació és la Festa en Homenatge a Santiago Apòstol, patró de Galícia. Aquest any, la celebració es farà del 7 al 9 de juliol al Parc Popular.  Salgueiro diu que “la Festa de Santiago, per a nosaltres, és motiu per seguir endavant, perquè, a més de gaudir-la nosaltres, també la gaudeix el poble i no hi ha res millor que això”.

Alborada és membre de la Federación de Entidades Culturais Galegas en Cataluña (FEGALCAT) i participa activament en ella. L’any passat, l’entitat llagostenca va promoure i acollir el primer Festival de música i ball gallec de Catalunya i la Llagosta també ha estat seu de la 18a Trobada de corals gallegues de Catalunya.

Publicitat

Publicitat

Més notícies