Dijous, 25 abril 2024
12.3 C
La Llagosta

El CE la Llagosta participa en un projecte pioner català sobre els bons hàbits en el futbol formatiu

El Club Esportiu la Llagosta participa en el projecte pioner de futbol formatiu +Kesport!, que han impulsat la Secretaria General de l’Esport i la Federació Catalana de Futbol. La campanya neix amb l’objectiu d’aplicar mètodes pedagògics al futbol formatiu per inculcar bons hàbits i l’entitat de futbol llagostenca ha estat un dels 72 clubs catalans escollits.

El Camp Municipal de Futbol Joan Gelabert aplica els nous coneixements des de l’octubre del 2016, tot i que el projecte es va presentar a principis de febrer. “El delegat de la Federació Catalana al Vallès Oriental va considerar que el club podia donar el perfil per posar en marxa el nou projecte i ens ho va comunicar. Nosaltres no ho vam dubtar i poc abans del Nadal vam començar a aplicar la nova metodologia, que, sobretot, és pedagògica”, admet el coordinador general del club, Humberto Velasco.

Fins ara, el club ha aplicat la nova metodologia en els equips prebenjamí A, benjamí A i B, i aleví A, B i C. “Els resultats estan sent molt bons perquè treballem molts aspectes, com per exemple l’empatia, la solució de conflictes… aspectes que van més enllà del futbol. Fins i tot, jo que dirigeixo l’amateur he començat a aplicar aquests coneixements”, remarca Velasco.

Un equip mostra una targeta verda als seus pares i mares. Fotografia: CE la Llagosta.

El projecte es durà a terme fins al juny i per portar-ho a terme compta amb 15 coordinadors, que s’anomenen Coach. Un d’ells és el llagostenc José Ángel Venero, que s’encarrega dels clubs vallesans que hi formen part. “Els primers mesos vam formar els tècnics dels clubs per aplicar la metodologia; després vam treballar amb els infants i ara estem en la fase de veure com treballen els entrenadors amb els seus equips. La següent etapa serà el treball amb els pares i mares, que amb alguns equips ja ho faig”, destaca Venero, que assenyala la importància del treball amb els tutors dels infants: “és important la pedagogia amb els infants i també amb els parers i mares perquè són els seus models a seguir. Per exemple, els infants poden posar nota al comportament dels seus pares i mares amb targetes”.

Entrevistes a Ràdio la Llagosta
El programa d’esports de l’emissora municipal, La Jugada, emetrà una sèrie d’entrevistes específiques sobre el programa +Kesport! Dilluns, 20 de febrer, entrevistarà el coordinador general del CE la Llagosta, Humberto Velasco, i d’aquí a dues setmanes al Coach José Ángel Venero per aprofundir en el projecte pioner.

Publicitat

Publicitat

Més notícies