Dissabte, 15 juny 2024
19 C
La Llagosta

Continua creixent el nombre de persones donants de sang a la Llagosta

Captació sangL’any 2016 es van registrar a la nostra localitat 351 donacions, una xifra una mica superior a la del 2015, quan se’n va arribar a les 346. Aquest és el tercer any consecutiu que el nombre de donants creix a la Llagosta. Una altra dada destacada és la de noves persones donants. L’any 2015 es van sumar a aquesta acció solidària 36 llagostencs. El 2016 es va superar la quarantena.

A la darrera captació de l’any a la Llagosta, realitzada dijous passat, 29 de desembre, 104 persones van donar sang. Durant la jornada, nou persones més van anar a la unitat mòbil del Banc de Sang, però no van poder donar-ne per diversos motius, i es van registrar onze nous donants. La tècnica del Banc de Sang responsable del Vallès Oriental, Anna Albert, ha indicat que la xifra de donacions del desembre “ha superat les nostres previsions, perquè estimàvem que potser s’aproximarien a donar sang unes 70 persones”. La xifra de persones donants durant la darrera captació del 2016 ha estat superior a la de l’any anterior, quan només se’n van arribar a les 65. Tot i això, cal tenir present que la captació el 2015 es va fer el 31 de desembre.

Tot i aquestes bones xifres, des del Banc de Sang, continuen fent una crida als potencials donants, ja que les reserves estan en un nivell molt just, excepte en el cas dels grups sanguinis A- i 0-, que tenen un nivell de reserva molt baix. Les persones interessades a donar sang poden consultar el web www.donarsang.gencat.cat per saber on trobar una unitat mòbil del Banc de Sang o consultar els punts fixes situats a diferents hospitals i centres sanitaris.

Publicitat

Publicitat

Més notícies