Dissabte, 15 juny 2024
19 C
La Llagosta

Tretze ajuntaments creen una àrea única de transport del servei de taxi

20161213_132954Tretze ajuntaments vallesans, entre ells el de la Llagosta, van signar ahir un conveni de coordinació per a la prestació conjunta del servei de taxi en l’àmbit territorial d’aquests municipis. La signatura va tenir lloc a l’Ajuntament de Mollet del Vallès.

Els tretze consistoris que han acordat crear una àrea única de transport del servei de taxi són els de la Llagosta, Parets del Vallès, la Garriga, Polinyà, l’Ametlla del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, Lliçà de Vall, Santa Maria de Martorelles, Martorelles, Santa Perpètua de Mogoda, Mollet del Vallès, Sentmenat i Palau-solità i Plegamans. Aquests municipis conformen una àrea amb gairebé 200.000 habitants.

Els ajuntaments signants consideren necessària la prestació conjunta del servei de taxi en l’àmbit dels seus termes municipals, de tal manera que els taxis de totes aquestes poblacions puguin actuar conjuntament en qualsevol dels seus termes municipals.

El conveni estableix que s’aplicaran les mateixes tarifes i conceptes tarifaris del servei de taxi en qualsevol dels termes municipals. Les parades del servei de taxi de les respectives poblacions podran ser utilitzades indistintament pels taxis dels municipis signants. Es crearà una Comissió de seguiment formada per un representant de cada municipi, que es reunirà una vegada a l’any de forma ordinària per acordar les tarifes que s’aplicaran l’any vinent i, de forma extraordinària, quan així es consideri, com en el cas de sol·licituds de noves adhesions.

La vigència del conveni és per un termini de quatre anys, prorrogable per altres quatre anys addicionals. El conveni ha estat autoritzat per la Direcció General de Transports i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Actualment, a la Llagosta, per a una població de 13.252 habitants, hi ha set llicències d’auto taxi.

L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, ha indicat que el conveni signat ahir “suposa una gran millora tant per als taxistes com per als usuaris d’aquest servei”.

Publicitat

Publicitat

Més notícies