Dissabte, 18 maig 2024
20.6 C
La Llagosta

L’Ajuntament aprova presentar un nou recurs pel cas Valentine

Ple ordinari novembre 2016 (16)El Ple de l’Ajuntament de la Llagosta va aprovar ahir per unanimitat la interposició d’un recurs contenciós-administratiu contra l’acord del Govern de la Generalitat pel qual es va aprovar definitivament la modificació puntual del Pla General Metropolità a l’àmbit de Can Milans, a Montcada i Reixac, al sector on es troba ubicada l’empresa Valentine.

Amb aquesta decisió, el Consistori de la Llagosta dóna continuïtat a les accions judicials anteriors que van fer que el Tribunal Suprem declarés nul·la la modificació del Pla General Metropolità que requalificava la zona verda de Can Milans en zona industrial.

Ara, la Generalitat ha tornat a aprovar una modificació urbanística que contempla novament aquesta zona industrial. El regidor i president de l’Àrea de Planificació i Territori de l’Ajuntament de la Llagosta, Raúl Valero, va indicar ahir al ple que la presentació del recurs contenciós-administratiu es fa després que la Generalitat donés el seu vistiplau definitiu a la nova decisió de l’Ajuntament de Montcada i de la Comissió d’Urbanisme de Barcelona.

La portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA, Virgínia Jiménez, va demanar més negociació política per solucionar aquest problema. Valero va contestar que no ha trobat en cap moment voluntat de diàleg ni per part de l’Ajuntament de Montcada ni de la Generalitat.

La sessió plenària celebrada ahir va aprovar per assentiment el manifest institucional del Dia Internacional contra la violència vers les dones. La lectura del manifest la va fer la regidora d’Igualtat, Conchi Jiménez, qui també va indicar que cal parlar del tema. La regidora d’ICV-EUiA Virgínia Jiménez va reclamar respecte per a les dones i va destacar que això és un treball diari.

Mieria Egea, del grup municipal convergent, va demanar respecte per a tothom i va parlar de la importància de l’educació.

El regidor d’Esquerra Republicana, Xavier Cols, va recordar que en temes com aquest cal que tothom vagi de la mà.

La sessió plenària d’ahir va coincidir amb el 80è aniversari de la proclamació de la Llagosta com a municipi independent. Fins llavors, la Llagosta era un barri de Sant Fost de Campsentelles. El 24 de novembre de 1936 es reunien les persones que formaven part del primer consistori llagostenc. L’alcalde, Óscar Sierra, va fer lectura de l’acta de constitució de l’Ajuntament de la Llagosta.

El ple d’ahir va aprovar una modificació pressupostària d’uns 95.000 euros per dotar pressupostàriament algunes partides. L’equip de govern va indicar que aquestes modificacions són les habituals a finals d’any i que aquest tipus d’operacions són el fruit d’un pressupost viu. El grup municipal d’ICV-EUiA va demanar que l’equip de govern fos més rigorós a l’hora de confeccionar el pressupost. La modificació va ser aprovada amb els vots del PSC i CDC, en contra d’ICV-EUiA, i l’abstenció d’ERC i Ciutadans. Al ple no van assistir ni el regidor popular, Jaume Bonallach, ni la regidora de C’s, Sonia Sánchez.

A la sessió es van aprovar quatre mocions

La primera moció, presentada per Ciutadans, donava suport a les persones afectades per la malaltia celíaca. Entre d’altres qüestions, es plantegen ajudes fiscals a les persones que pateixen aquesta malaltia o que els aliments lliures de gluten tinguin un IVA superreduït del 4%.

La segona moció també es va aprovar per unanimitat. El text va ser presentat per Esquerra Republicana. ICV-EUiA es va sumar a la presentació. En aquest cas es critica la instal·lació dels comptadors telegestionables. El document indica que aquests elements envaeixin la intimitat de les famílies i que no està demostrat que no siguin perjudicials per a la salut. La moció recorda que la posada en marxa d’aquests comptadors anomenats intel·ligents contrave diverses directives europees i lleis estatals.

El tercer document que es va aprovar insta a l’Ajuntament de la Llagosta a instal·lar punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a la nostra localitat. La moció també demana bonificacions per a vehicles poc contaminants. El text va ser presentat per ERC.

La darrera moció també la va presentar ERC. El document dóna suport a la reforma horària que vol equiparar els horaris de l’estat espanyol als europeus. Com a mesures concretes, a nivell local, es planteja que els actes que convoqui l’Ajuntament es facin com a molt tard a les set de la tarda, que s’estableixin reunions de treball efectives amb durada limitada i que es vetlli per la racionalització horària.

El ple ordinari del mes de novembre va acabar amb l’habitual torn de precs i preguntes. La sessió va ser retransmesa en directe per Ràdio la Llagosta, emissora municipal, i l’arxiu sonor es pot escoltar al podcast de la Ràdio, al seu web, www.llagosta.cat.

Publicitat

Publicitat

Més notícies