Dilluns, 24 juny 2024
20.6 C
La Llagosta

La Llagosta condemna la violència masclista

La Llagosta ha condemnat la violència masclista durant aquest 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència vers les dones. La plaça d’Antoni Baqué ha estat l’escenari principal de les activitats que han servit per commemorar la jornada de rebuig. L’acte s’ha emmarcat dins de la campanya que impulsa l’Ajuntament amb diverses entitats, Fem un pacte? Tracta’m bé!

L’acte més multitudinari ha tingut lloc a les set de la tarda amb la lectura institucional del manifest contra la violència masclista. La regidora d’Igualtat, Conchi Jiménez, ha llegit la declaració acompanyada de la música de dos alumnes de l’Escola Municipal de Música. El manifest ha condemnat la violència masclista i ha posat especial èmfasi en la violència sexista. “No per ser dona, i portar faldilla, vol dir que un home té dret a fer el que vulgui. Hem de conscienciar que aquest tipus de violència també existeix. Al jovent, sobretot, s’ha de conscienciar perquè es tornen a veure actituds que poden ser violència masclista. No es pot controlar a la dona, com tampoc a l’home”, ha remarcat la regidora.

La lectura del manifest institucional contra la violència masclista ha acabat amb un minut de reflexió “per pensar tots i totes com podem col·laborar per eradicar aquest problema que tenim”, ha remarcat Conchi Jiménez. Les Llagostes de l’Avern han tancat l’acte amb l’encesa de quatre llums enmig de la plaça d’Antoni Baqué.

contra la violencia envers les dones 2Durant tot el dia s’ha pogut veure a la plaça d’Antoni Baqué l’exposició Violència masclista en la parella: desmuntem mites? A més, hi havia estands informatius de Veus de Dona, que ha fet un mandala gegant reivindicatiu, i d’ Aspayfacos. Pel que fa a El Nou Casal ha celebrat una activitat de jocs en família durant la tarda. També han participat en les activitats el grup de teatre TELL i Foto-club la Llagosta. La regidora d’Igualtat ha agraït el suport de les entitats i dels treballadors de l’Ajuntament de la Llagosta pel suport en la commemoració del Dia Internacional contra la violència vers les dones.

Publicitat

Publicitat

Més notícies