Dissabte, 20 juliol 2024
26.4 C
La Llagosta

El Ple tracta avui la presentació d’un nou recurs sobre la ubicació de l’empresa Valentine

L’Ajuntament de la Llagosta celebrarà avui, a partir de les 19 hores, el ple ordinari del mes de novembre. Durant la sessió, se sotmetrà a aprovació la presentació d’un recurs contenciós-administratiu contra l’acord del Govern de la Generalitat del 4 d’agost d’aprovació definitiva de la modificació puntual del Pla General Metropolità a l’àmbit de Can Milans, a Montcada i Reixac, al sector on es troba ubicada l’empresa Valentine.

Aquest recurs ve motivat per la decisió de l’Ajuntament de Montcada de promoure la modificació del sector de Can Milans amb la intenció de legalitzar la fàbrica de Valentine, implantada de manera il.legal en una zona verda, tal com recull una sentència del Tribunal Suprem que declarava nul de ple dret el primer planejament aprovat en el seu dia pel Consistori montcadenc i la Generalitat.

El 4 d’agost, el conseller del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, va donar el seu vistiplau a la segona modificació i va obrir el període per interposar recurs contenciós administratiu contra aquesta decisió. L’equip de govern municipal de la Llagosta entén que aquest acte pot ser considerat frau de llei i considera que aquesta nova acció de l’Ajuntament de Montcada és un nou greuge per als llagostencs. Per aquest motiu, proposa la presentació del recurs per tal de preservar els interessos del municipi de la Llagosta i dels seus veïns i veïnes. El Consistori encarregarà la presentació al Bufet Roca Junyent, que ha representat al Consistori des del primer moment en el conflicte sobre Valentine.

D’altra banda, durant la sessió d’avui s’aprovarà el manifest institucional del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les Dones de 25 de novembre de 2016.

Durant el ple també està previst tractar una modificació pressupostària.

El grup municipal de Ciutadans presenta una moció per al suport i el benestar social de les persones afectades per la malaltia celíaca.

Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat tres mocions: una sobre els comptadors elèctrics telegestionables, una altra que demana la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a la Llagosta i una tercera a favor de la reforma horària.

El ple finalitzarà amb l’habitual torn de precs i preguntes. La sessió serà retransmesa en directe per Ràdio la Llagosta.

Publicitat

Publicitat

Més notícies