Dilluns, 27 maig 2024
22 C
La Llagosta

La Llagosta celebra els seus 80 anys amb la publicació d’un llibre sobre la història local

IMG_6737Avui, se celebra el 80è aniversari de la independència de la Llagosta del municipi de Sant Fost de Campsentelles. L’Ajuntament ha volgut commemorar aquesta efemèride amb la publicació del llibre Mirades. La Llagosta: passat, present i futur. Els veïns i veïnes poden recollir des d’avui un exemplar de forma gratuïta a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania, que està situada a la planta baixa de l’Ajuntament, a l’edifici de la plaça d’Antoni Baqué. El lliurament es farà fins que s’esgotin els llibres.

L’Ajuntament va presentar ahir a la tarda al Saló de plens el llibre. L’acte va comptar amb una gran assistència de públic.

El llibre consta de 114 pàgines i compta amb un bon nombre de fotografies, moltes procedents de l’Arxiu Municipal de la Llagosta i altres facilitades per famílies llagostenques. Està estructurat en sis apartats: l’entorn físic, els treballs i els dies, temps de lleure, la vida social, temps d’estudi i la Llagosta del futur. Durant la presentació del llibre, van intervenir l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra; el regidor de Cultura, Mariano García; el tècnic de Cultura i codirector del llibre, Albert Giménez, i la veïna Matilde Sisó, que és familiar del primer alcalde llagostenc, Josep Sisó Pons.

L’Ajuntament treballava des de feia temps en la publicació d’aquest llibre històric de la nostra localitat. “Fa sis anys ho va idear l’alcalde d’aleshores, Antonio Rísquez. El següent batlle, Alberto López, el va posar en marxa i des de fa un any i mig hem treballat força per veure’l avui ja publicat”, va dir l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, que se satisfà del llibre: “un poble que no recorda la seva història no tindrà futur i des de l’Ajuntament de la Llagosta potenciem la cultura i la nostra història”.

A l’acte es van mostrar algunes de les fotografies històriques i es van recordar anècdotes. Fins i tot, els assistents, que van fer petit el Saló de plens, van aportar les seves vivències en el municipi. L’acte va concloure amb un brindis i un refrigeri.

Totes les persones que van assistir a la presentació van rebre com a obsequi un dels exemplars del llibre.

Publicitat

Publicitat

Més notícies