Dijous, 25 abril 2024
12.3 C
La Llagosta

El 20 de novembre se celebra el Dia de la riera, una jornada participativa entorn a la riera de Caldes

Foto: www.viulariera.org
Foto: www.viulariera.org.

En el marc del projecte Viu la riera!, s’han programat per al diumenge 20 de novembre diverses activitats per fomentar l’experiència col·lectiva de la riera de Caldes a partir del passeig, la fotografia i les noves tecnologies. La iniciativa parteix del Grup de Recerca en Regeneració de Territoris Intermedis (Universitat Internacional de Catalunya) i de l’Institut de Medi Ambient de la Universitat de Girona.

La jornada s’ha batejat amb el nom del Dia de la riera. A la Llagosta, el punt de sortida serà Can Pelegrí. L’activitat començarà a les 9.30 h. Es podrà participar a la caminada i a la gimcana fotogràfica. A les 11 h, hi haurà una pausa per fer una xocolatada. La darrera proposta serà a les 12 h, quan es presentarà l’espai de participació del web www.viulariera.org.

Aquest web vol ser una eina per tal que la ciutadania faci les seves aportacions sobre la riera de Caldes, indicant quins llocs li agraden més o proposant quines actuacions cal realitzar. Posteriorment, el web anirà ampliant altres possibilitats de participació, com la presa de decisions, el disseny o la implicació directa en l’execució de les accions.

El Dia de la riera té el mateix objectiu: fixar-se en llocs vora la riera que ens agraden, en els que no ens agraden, o a on proposar accions de millora per a després introduir-les al web de cartografia per a la participació ciutadana.

Les persones interessades a prendre part al Dia de la riera s’han d’inscriure a través del formulari que es pot trobar al web www.viulariera.org. Hi ha tres categories, joves de 12 a 17 anys, adults i famílies. En els dos primers caso,s poden ser inscripcions individuals o per grups. Al formulari es pot indicar si es participa a la gimcana fotogràfica. Els organitzadors faran un sorteig de dues paneres de productes locals.

La jornada, que es farà el diumenge 20 de novembre, compta amb la col·laboració dels ajuntaments de la Llagosta, Caldes de Montbui, Palau–solità i Plegamans i Santa Perpètua de Mogoda.

Publicitat

Publicitat

Més notícies