Dissabte, 15 juny 2024
19 C
La Llagosta

La Murga lliura avui la recaptació de la campanya en benefici de la Fundació 5p-

L’entitat La Murga lliurarà aquesta tarda a la Fundació 5p- la recaptació aconseguida durant els darrers mesos a la nostra localitat. L’acte tindrà lloc a les 20.30 h a la Sala de Plens de l’Ajuntament. Serà en aquest moment quan es farà pública la quantitat aconseguida.

Si fa dos anys, la Murga va anar fins a l’Hospital de la Vall d’Hebron per fer el lliurament de la recaptació destinada a la investigació de la malaltia de l’ELA, en aquesta ocasió l’acte es farà a la Llagosta, ja que la delegada de la Fundació 5p- a Catalunya és la veïna de la Llagosta, Jennifer Viejo, mare de la Sara, una noia afectada per aquesta síndrome.

La Murga va iniciar al mes de juliol una campanya de sensibilització de la síndrome 5p-, una malaltia minoritària que afecta un de cada 50.000 naixements, que està causada per la falta d’una part del cromosoma 5.

Durant aquests mesos , els membres de l’entitat han penjat a les xarxes socials uns vídeos per demanar a la gent que es mulli pels afectats per aquesta síndrome. L’acció és molt semblant a la campanya realitzada ara fa dos anys sobre l’ELA. La Murga va convidar a tothom a gravar un vídeo remullant-se, penjar-lo i fer-lo extensiu per les xarxes.

La Murga també ha elaborat un audiovisual explicant què és aquesta síndrome, juntament amb la Sara i la seva mare. El dia abans de la Festa Major, el dijous 8 de setembre, va dedicar la Cercavila Canalla a recaptar fons per a la Fundació 5p-. El mateix va fer durant els actes que va organitzar durant la Festa Major, com ara la Paella Popular o el rom cremat, que va ser on més diners van recaptar. La Murga també va repartir guardioles per comerços de la nostra localitat.

Publicitat

Publicitat

Més notícies