Divendres, 19 juliol 2024
28.5 C
La Llagosta

El Ple aprova modificacions pressupostàries per incorporar romanents del 2015

L’Ajuntament de la Llagosta va aprovar ahir una modificació pressupostària per ajustar algunes partides i moviments provinents del romanent del pressupost del 2015. Entre les partides aprovades, destaca la destinada a pagar indemnitzacions a dos treballadors per complir sengles sentències judicials. El punt va ser aprovat amb els vots a favor del PSC i del PP, en contra d’ICV-EUiA i Esquerra i amb l’abstenció de Ciutadans. La regidora convergent Mireia Egea no va assistir al ple perquè està de baixa. A més de les indemnitzacions, també es van modificar partides per a la contractació de personal i per formació efectuades en l’exercici anterior.

La portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA, Eva Miguel, va criticar aquesta modificació pressupostària quan tan sols ha passat un mes de l’aprovació del pressupost.  En la mateixa línia es va expressar el regidor d’ERC, Xavier Cols, que va indicar que això no passaria si s’hagués mantingut el fons de contingència. El portaveu del PSC, Raúl Valero, va contestar que es tractava de romanents del 2105 i que només es podien incorporar al pressupost de 2016 amb una modificació pressupostària.

A la sessió plenària d’ahir, es va aprovar per unanimitat la modificació de l’Ordenança reguladora del reglament del mercat setmanal ambulant de la Llagosta. La intenció és adaptar l’ordenança a la normativa europea. La modificació arriba després de la petició de la Direcció General de Comerç de la Generalitat i de les recomanacions de la Diputació de Barcelona. El regidor de Comerç, Jaume Bonallach, va anunciar que aquesta no seria la darrera modificació que es faria sobre el mercat ambulant.

El Ple també va aprovar per unanimitat el calendari de festes locals per al proper any. El 2017 seran festius el dilluns 20 de març, celebració de Sant Josep, patró de la Llagosta; i el divendres 8 de setembre, Festa Major. En aquest darrer cas, no s’ha escollit el dilluns posterior a l’11 de setembre, ja que la Diada s’escau precisament en dilluns.

Aprovades tres mocions

Ahir es van presentar tres mocions. La primera que es va debatre va ser la d’Esquerra Republicana de Catalunya, que demanava l’adhesió a la campanya No puc esperar. Es tracta d’un projecte pensat per facilitar el dia a dia de les persones que necessiten utilitzar un lavabo urgentment per un problema mèdic no contagiós. Els destinataris d’aquesta iniciativa són els pacients amb malalties inflamatòries intestinals (malaltia de Crohn i colitis ulcerosa), els pacients ostomitzats o colectomitzats, els pacients sotmesos a cirurgia per un càncer de recte i tots aquells pacients que els metges col·laboradors amb el projecte considerin que cal incloure.

La moció va ser aprovada per unanimitat. D’aquesta manera, a més de facilitar l’accés als lavabos dels equipaments públics, aquests tindran senyalada la seva ubicació en el directori que tenen a la seva disposició aquestes persones malaltes. El ponent de la moció, el republicà Xavier Cols, va indicar que seria necessari sumar més adhesions a la iniciativa, com ara els comerços associats a l’ACIS.

La segona moció, que es va aprovar també per unanimitat, va ser la presentada pel grup municipal d’ICV-EUiA en nom de l’agrupació Podemos la Llagosta. El text demanava la retirada de les plaques amb el text «Molt Honorable Jordi Pujol» dels edificis públics de la nostra localitat, particularment la que hi ha a l’ambulatori. La regidora d’ICV-EUiA Virgínia Jiménez va aprofitar per demanar la modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM) per permetre que altres col·lectius, a banda dels grups municipals, puguin presentar mocions al ple.  La defensa de la moció la van efectuar, al torn de precs i preguntes, membres de Podemos la Llagosta.

La tercera moció també la presentava ICV-EUiA, en aquest cas en representació del grup de treball Que no pase más i la Plataforma en defensa de la sanitat pública del Baix Vallès. El text vol fer costat als pacients afectats per negligències mèdiques, a més de criticar les retallades en la sanitat pública i la lentitud que pateixen moltes persones malaltes en el seu tractament. La moció també planteja la necessitat de crear una legislació específica per tractar els casos de negligència mèdica, igual que hi ha altres per defensar les víctimes dels accidents de trànsit o de la violència masclista. El grup Que no pase más indica que a altres països de la Unió Europea ja existeixen legislacions que defensen els drets de les víctimes per negligències o accidents mèdics i eviten tenir que passar calvaris judicials d’anys. La moció va ser aprovada amb el vot favorable de tots els grups municipals excepte el de Ciutadans, que es va abstenir. Igual que amb l’anterior moció, ICV-EUiA va indicar que la defensa del text la farien els membres del col·lectiu en el torn de precs i preguntes, com així va fer el col·lectiu Que no pase más.

LA PAH, Can Milans i Can Baqué, alguns dels temes tractats al torn de precs i preguntes

Ple juliol 2016 (5)La sessió plenària ordinària va acabar amb l’habitual torn de precs i preguntes. A més dels dos grups que van parlar de les seves mocions, va destacar la intervenció de membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH). Els representants de la PAH van exhibir pancartes criticant la manca de lloguer social a la Llagosta, l’actuació dels partits polítics en referència a les mocions impulsades per la PAH i indicant que la taula habitacional no és operativa. Un dels membres del col·lectiu, Jordi Martínez, va demanar als partits polítics menys demagògia i va criticar que l’equip de govern anunciés que havia paralitzat tots els desnonaments.  El regidor d’Habitatge, Jordi Jiménez, va aclarir que havien paralitzat tots els desnonaments dels quals havien tingut coneixement i que no han parat de treballar en cap moment.

Abans del públic, al torn de precs i preguntes, van intervenir els regidors i regidores. L’edil d’ICV-EUiA Alberto López va preguntar sobre les gestions de l’equip de govern per defensar Can Milans com a zona verda. Concretament va voler saber les reunions mantingudes amb altres administracions i el resultat de les mateixes. López també va demanar que els portaveus municipals es reuneixin amb el gabinet d’advocats que porta el tema. El regidor i president de l’Àrea de Planificació i Territori, Raúl Valero, va explicar que s’havien reunit en diferents ocasions amb la Generalitat i amb l’Ajuntament de Montcada i que aquests havien decidit tirar endavant la nova modificació urbanística de Can Milans. Valero va indicar que ja s’estava treballant en la presentació d’un nou contenciós administratiu.

El regidor d’Esquerra, Xavier Cols, a més de preguntar també per Can Milans, també va demanar per l’estat de Can Baqué i va sol·licitar que es fessin actuacions per evitar el deteriorament de la masia. Valero va explicar que l’Ajuntament no té diners per fer front a la rehabilitació d’aquest edifici de propietat municipal, però que es farà alguna actuació de millora.

La sessió plenària va ser retransmesa en directe per Ràdio la Llagosta, Emissora Municipal i es pot escoltar al canal d’Ivoox de la Ràdio.

Publicitat

Publicitat

Més notícies