Dijous, 25 juliol 2024
25.8 C
La Llagosta

Alborada, satisfeta amb la celebració de la XIX Festa en honor a Santiago Apòstol

Foto: Facebook Alborada Fogar Galego
Foto: Facebook Alborada Fogar Galego.

L’Agrupación Cultural Galega Alborada ha fet avui un balanç positiu de la XIX Festa en honor a Santiago Apòstol. La celebració va començar divendres al vespre i s’ha desenvolupat fins ahir diumenge al Parc Popular.

La Festa en honor a Santiago Apòstol ha presentat aquest any com a principal novetat una exhibició de cotxes clàssics. Una vintena de vehicles es van concentrar dissabte al Parc Popular i es van poder veure al llarg de tot el matí.

La celebració va començar divendres amb una cercavila amb la Irmandade a Nosa Galiza de Mollet i la hissada de la bandera de Galícia a l’Ajuntament. Durant la nit, hi va haver la primera revetlla de la festa amb l’Orquestra Estela.

Dissabte al matí, a més de la concentració de cotxes clàssics, van tenir lloc el vuitè Campionat de petanca, un espectacle de pallassos i una paella. La tarda va comptar amb les tradicionals actuacions del Grup de Ball de Gitanes de la Llagosta, de la Casa de Andalucía, del Centro Galego de Barcelona i del grup Toxos i Xestas, també de Barcelona. Aquest any, Alborada ha comptat amb la participació d’un dels grups de hip hop de La Room. La segona revetlla de la Festa va estar amenitzada per l’Orquestra Sabor Sabor.

Diumenge va ser el dia dedicat a Santiago Apòstol, amb una processó i la missa. Tot seguit, es va fer un dinar de germanor. Les darreres actuacions van estar protagonitzades per l’Asociación Rociera Andaluza de la Llagosta i Cova da Serpe de Barcelona i l’exhibició de balls de saló i de la coral Airiños Galegos d’Alborada i del nou grup de zumba de l’entitat. La celebració va acabar ahir a la nit amb un castell de focs artificials.

Publicitat

Publicitat

Més notícies