Dijous, 25 abril 2024
13.6 C
La Llagosta

Aprovat de forma definitiva el pressupost municipal per aquest any

ple extra juny 2016El ple de l’Ajuntament de la Llagosta ha aprovat de forma definitiva el pressupost municipal per al 2016. De les al·legacions presentades, només es va admetre parcialment alguna del grup municipal d’ICV-EUiA. La resta, registrades pel grup municipal d’ERC i per la formació política UPyD, van ser desestimades en la seva totalitat. El punt va tirar endavant amb els vots a favor del PSC i el PP, en contra d’Iniciativa – Esquerra Unida i ERC i l’abstenció de Ciutadans.

Tot i l’al·legació d’ICV-EUiA aprovada al ple, aquesta no afecta al global del pressupost municipal per aquest any, que es manté en 10.244.771 euros, un 3,42% més que el de l’any passat. Iniciativa – Esquerra Unida plantejava la necessitat de modificar la dotació pressupostària d’una partida que tenia una insuficiència pressupostària d’uns 3.000 euros. Diners que s’han tret d’una altra partida del mateix capítol per no alterar el global del pressupost. La resta d’al·legacions presentades per la formació d’esquerres van ser rebutjades per diversos motius.

Les al·legacions presentades per les tres formacions coincidien en demanar que el pressupost municipal incorporés el pressupost de l’empresa municipal Sol i Patrimoni, tal i com indica la llei. Tot i això, l’informe d’intervenció indicava que aquests números no es podien presentar ja que prèviament havien de ser aprovats pel Consell d’Administració de l’empresa, fet que no s’ha donat. En aquests moments, segons indica l’informe, s’està esperant el resultat d’una auditoria dels comptes de la mateixa. La regidora d’Economia i Hisenda, Conchi Jiménez, va justificar la lectura de l’informe d’intervenció que es va fer al ple per a que quedés constància de les respostes donades a les al·legacions.

Esquerra Republicana plantejava a les seves al·legacions, entre d’altres temes, que la ciutadania pogués decidir a què es dedica la partida de Participació Ciutadana i que es donés major importància a la recuperació de Can Baqué. El regidor d’ERC, Xavier Cols, va demanar que es donés oportunitat a la ciutadania de participar en el procés de decisió de temes com el pressupost i les ordenances fiscals. Jiménez va respondre que l’equip de govern està d’acord, però que tot requereix el seu procès.

Abans de la resolució de les al·legacions al pressupost municipal, es va donar compte del decret d’alcaldia pel qual s’aprova la liquidació del pressupost del 2015, que s’ha tancat en positiu en 94.045 euros.

A la sessió d’ahir també es van aprovar els crèdits considerats ja incobrables i que es donen de baixa. El punt va comptar amb el vot favorable del PSC, Ciutadans i el PP, en contra d’ICV-EUiA i l’abstenció d’ERC. Enguany s’han declarat incobrables 33.213 euros, segons l’informe presentat per l’Oficina de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona.

En aquest punt, la portaveu del grup municipal d’Iniciativa – Esquerra Unida, Eva Miguel, va preguntar si aquests crèdits estaven contemplats com de dubtós cobrament a la liquidació del pressupost de 2015. La regidor d’Economia i Hisenda va indicar que a la liquidació s’havien contemplat també altres crèdits de dubtós cobrament.

Al ple d’ahir no van assistir el regidor de Ciutadans, Jordi Sabanza, ni la regidora convergent, Mireia Egea. La sessió extraordinària va durar poc més de mitja hora i va ser retransmesa en directe per Ràdio la Llagosta.

Publicitat

Publicitat

Més notícies