Divendres, 24 maig 2024
16.4 C
La Llagosta

L’Ajuntament compta aquest any amb un pressupost de 10,2 milions d’euros

Ple pressupost 2016El Ple de l’Ajuntament de la Llagosta va aprovar ahir amb el vot a favor de l’equip de govern (PSC, CDC i PP), l’abstenció de Ciutadans i el vot contrari d’ICV-EUiA i d’ERC, el pressupost municipal per a aquest any 2016. El Consistori llagostenc tindrà aquest any un pressupost de 10.244.771 euros, un 3,42% més que el de l’any passat.

Una vegada aprovat inicialment, es publicarà el pressupost al Butlletí Oficial de la Província. A partir del moment de la seva publicació, hi haurà un període de quinze dies per poder presentar al·legacions. La ciutadania pot consultar al web municipal, www.llagosta.cat, el dossier sobre el pressupost que es va aprovar ahir al ple.

L’equip de govern ha previst la mateixa quantitat en el capítol d’ingressos que en el de despeses. Aquest pressupost s’ha fet amb dos objectius: la redistribució de la despesa corrent per afavorir més les polítiques socials i posar les bases per millorar la situació econòmica de l’Ajuntament.

Respecte al primer objectiu, s’han revisat totes les partides de despesa corrent i s’han adequat a la despesa real feta el 2015. S’han optimitzat recursos interns i s’han renegociat contractes per generar estalvi. El capítol destinat a sous dels càrrecs polítics es redueix 24.785 euros; l’assessorament jurídic, 12.180; i la publicitat, 7.000. Això permet augmentar la dotació dels Serveis Socials en 30.000 euros i es crea una partida de 18.000 euros per lluitar contra la pobresa energètica. A més, hi ha una partida per a plans d’ocupació amb una dotació de 112.000 euros per contractar dotze persones. Aquest mes d’agost, per primera vegada, es repartiran àpats a domicili als infants de famílies amb escassos recursos econòmics.

Pel que fa al segon objectiu, el pressupost està basat en un estudi acurat de la situació econòmica de l’Ajuntament. S’ha tingut molt en compte que els ingressos siguin reals i s’ha ajustat tota la despesa corrent. Les inversions estan basades en recursos externs per no malmetre les arques municipals.

En aquest capítol hi ha prevista una dotació de 575.285 euros amb els quals es renovarà la rotonda del carrer de la riera Seca amb la instal·lació d’enllumenat i adequació de voreres, es milloraran equipaments com el Casal d’Avis, el Centre Cultural, Can Pelegrí i el Camp de Futbol, i es renovaran voreres, mobiliari urbà, enllumenat públic, parcs i jardins i es faran altres actuacions a la via pública.

La regidora d’Hisenda, Conchi Jiménez, va qualificar el pressupost que presentaven com a molt real. Jiménez va destacar l’increment de més de 30.000 euros en les partides de Serveis Socials.

Raúl Valero, del grup municipal del PSC, va destacar que l’Ajuntament farà algunes actuacions importants a diversos equipaments municipals.

La regidora d’ICV-EUiA Eva Miguel va formular algunes preguntes a l’equip de govern sobre el que consideraven algunes errades en la documentació lliurada als grups municipals. També es va queixar de l’eliminació de la partida destinada a contingències i de la no incorporació del pressupost de l’empresa municipal Gestió de Sòl i Patrimoni.

Per la seva part, el portaveu de Ciutadans, Jordi Sabanza, va demanar explicacions sobre algunes partides destinades a CCOO i a l’empresa municipal. A més, Sabanza considera que el pressupost és força continuista respecte a l’any anterior.  La regidora d’Hisenda va indicar que han hagut d’incorporar al pressupost aquests dos pagaments realitzats l’any passat i no pressupostats.

El regidor d’Esquerra Republicana, Xavier Cols, va criticar la reducció de la recaptació per taxes i l’increment d’impostos com l’IBI. Conchi Jiménez va indicar que la voluntat del govern municipal és la de treballar per trobar altres vies d’ingressos.

L’alcalde, Óscar Sierra, es va lamentar que ningú s’interessés per l’increment de les partides socials.

Abans de l’aprovació del pressupost, ahir també es va aprovar la plantilla i la relació de llocs de treball de l’Ajuntament per a l’exercici 2016. Per primera vegada, aquest punt es va presentar fora de l’aprovació del pressupost, complint així amb la legalitat vigent. El punt va ser aprovat amb el vot a favor de l’equip de govern, en contra d’ICV–EUiA i amb l’abstenció de C’s i ERC.

El ple va ser retransmès en directe per Ràdio la Llagosta Emissora Municipal i es pot escoltar al canal d’Ivoox de la Ràdio.

Publicitat

Publicitat

Més notícies