Dilluns, 24 juny 2024
20.6 C
La Llagosta

L’Ajuntament celebra aquesta tarda el ple del pressupost municipal de 2016

El ple de l’Ajuntament de la Llagosta debatrà aquesta tarda a partir de les 19.30 h el pressupost municipal per a 2016. La proposta de l’equip de govern és un pressupost de 10.244.771 euros, un 3,42% més que el de l’any passat. S’ha previst la mateixa quantitat en el capítol d’ingressos que en el de despeses. Aquesta pressupost es fa amb dos objectius: la redistribució de la despesa corrent per afavorir més les polítiques socials i posar les bases per millorar la situació econòmica de l’Ajuntament.

Respecte al primer objectiu s’han revisat totes les partides de despesa corrent i s’han adequat a la despesa real feta el 2015. S’han optimitzat recursos interns i s’han renegociat contractes per generar estalvi. El capítol destinat a sous dels càrrecs polítics es redueix 24.785 euros; l’assessorament jurídic, 12.180; i la publicitat, 7.000. Això, permet augmentar la dotació dels Serveis Socials en 30.000 euros i es crea una partida de 18.000 euros per lluitar contra la pobresa energètica. A més, hi ha una partida per a plans d’ocupació amb una dotació de 112.000 euros per contractar dotze persones. Aquest mes d’agost, per primera vegada, es repartiran àpats a domicili als infants de famílies amb escassos recursos econòmics.

Pel que fa al segon objectiu, el pressupost està basat en un estudi acurat de la situació econòmica de l’Ajuntament. S’ha tingut molt en compte que els ingressos siguin reals i s’ha ajustat tota la despesa corrent. Les inversions estan basades en recursos externs per no malmetre les arques municipals. En aquest capítol hi ha prevista una dotació de 575.285 euros amb els quals es renovarà la rotonda del carrer de la riera Seca amb la instal·lació d’enllumenat i adequació de voreres, es milloraran equipaments com el Casal d’Avis, el Centre Cultural, Can Pelegrí i el Camp de Futbol, i es renovaran voreres, mobiliari urbà, enllumenat públic, parcs i jardins i es faran altres actuacions a la via pública.

L’equip de govern assegura que es tracta d’un pressupost responsable i realista que vol continuar donant respostes a les necessitats de la Llagosta, fent front a la crisi sense abandonar ningú.

La ciutadania pot consultar al web municipal el dossier sobre el pressupost que ha elaborat l’equip de govern.

Publicitat

Publicitat

Més notícies