Dissabte, 15 juny 2024
19 C
La Llagosta

L’Ajuntament pren mesures per prevenir el contagi per enterovirus

Davant del brot d’enterovirus que s’ha detectat durant les darreres setmanes a Catalunya, l’Ajuntament de la Llagosta ha posat en marxa algunes mesures preventives a les escoles de la nostra localitat.

El Consistori ha enviat als centres educatius de la Llagosta la informació elaborada pel Departament de Salut Pública de la Generalitat sobre aquest virus i les mesures preventives que cal prendre per evitar possibles contagis. Aquest full informatiu recorda que els enterovirus circulen habitualment a la població i que afecten milions de persones cada any. Aquest gènere de virus inclou més de 100 serotips diferents i són responsables de quadres diversos, comuns en la població infantil. Majoritàriament, produeixen quadres lleus i autolimitats i sovint les infeccions són asimptomàtiques.

Una altra de les mesures que ha posat en marxa l’Ajuntament de la Llagosta és netejar diàriament amb desinfectants les taules i els lavabos de les escoles públiques, de la Biblioteca i del Nou Casal. Aquesta mesura ja es feia setmanalment. Ara, fins que duri el brot d’enterovirus, es farà un tractament diari.

Les infeccions per enterovirus es transmeten fonamentalment per via fecal-oral i respiratòria i predominen durant l’estiu i la tardor. Les persones amb infeccions asimptomàtiques també poden excretar el virus.

Aquests virus causen de forma freqüent una malaltia febril inespecífica lleu i autolimitada, produint sovint infeccions asimptomàtiques. Els símptomes dels quadres que ocasionen més freqüentment poden incloure febre, secreció nasal, esternuts, tos, erupcions a la pell, butllofes a la boca, malestar general i dolors musculars.

Les persones amb malaltia lleu causada per enterovirus normalment només necessiten tractament dels símptomes. Generalment, es recuperen completament. No obstant això, algunes malalties causades per enterovirus poden requerir hospitalització i administració del tractament recomanat en cada cas.

Per prevenir el contagi per enterovirus, és d’especial rellevància el manteniment de mesures higièniques estrictes, amb especial atenció al rentat de mans i higiene dels infants i altres persones infectades i els seus convivents. Cal rentar freqüentment les mans amb aigua i sabó o solucions alcohòliques, especialment després d’anar al lavabo i canviar bolquers; evitar el contacte estret amb persones infectades; evitar la transmissió respiratòria cobrint-se en tossir o esternudar amb un mocador d’un sol ús o la part interna del colze, no amb les mans; netejar i desinfectar freqüentment les superfícies que puguin haver estat contaminades; romandre a casa durant la malaltia i evitar que els infants malalts assisteixin a l’escola.

Publicitat

Publicitat

Més notícies