Dilluns, 02 octubre 2023
20.1 C
La Llagosta

AFIMOIC coorganitza demà una jornada sobre malalties emergents

L’Hospital de Mollet acollirà demà una jornada sobre malalties emergents i Síndromes de Sensibilització Central. L’acte es desenvoluparà de 8.30 a 14 h i estarà dedicada a parlar sobre malalties com la fibromiàlgia, la síndrome de fatiga crònica, la sensibilitat química múltiple i la sensibilitat electromagnètica.

La jornada està organitzada per la Fundació Sanitària Mollet, la Federació d’Associacions de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica de Catalunya i l’Associació de Fibromiàlgia de Mollet i Comarca (AFIMOIC). La benvinguda a l’acte anirà a càrrec de Josep Monràs, alcalde de Mollet del Vallès; Maite Vivanco, presidenta d’AFIMOIC, i Jaume Duran, director general de la Fundació Sanitària Mollet.

Durant el matí, hi haurà cinc conferències. La primera versarà sobre la visió de conjunt de la fibromiàlgia, a càrrec del doctor Cayetano Alegre De Miguel, cap de Reumatologia de l’Hospital Universitari Quirón. Tot seguit, el doctor José Alegre Marín parlarà de les línies d’investigació de la Síndrome de Fatiga Crònica. Alegre Marín és, entre d’altres, coordinador de la Unitat de Fatiga Crònica de l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona. La tercera xerrada tractarà sobre l’estat actual de la Sensibilitat Química Múltiple i serà el doctor Joaquim Fernández Solà, coordinador de la Unitat de Fatiga Crònica de l’Hospital Clínic de Barcelona, el que faci l’exposició. La doctora Carmen Valla Llobet, directora del programa “Dona, salut i qualitat de vida” del Centre d’Anàlisis i Programes Sanitaris de Barcelona, parlarà sobre electromagnetisme i salut.

Per últim, Anna Font, llicenciada en Psicologia, postgrau en Medicina Psicosomàtica i Psicologia de la Salut, tractarà sobre els riscos per als usuaris amb malalties emergents en centres sanitaris.

La jornada finalitzarà amb el testimoni d’un jove amb Sensibilitat Química Múltiple i Síndrome de Fatiga Crònica.

Publicitat

Publicitat

Més notícies