Dissabte, 15 juny 2024
19 C
La Llagosta

Núria Espinosa: “Aquí hi ha molta gent motivada per fer teatre i poca que en consumeixi”

Núria (3)

24 anys. Actriu, directora de la companyia Lazzy Comici, fundadora del grup de teatre de la Llagosta TELL i amant de la comèdia de l’art. Aquesta jove llagostenca marxa d’aquí a poc a Itàlia per fer realitat un projecte molt emocionant.

– Per què et dediques al teatre?
– Recordo que la meva iaia em posava en una cadira, amb els mocadors de la Festa Major a les mans, per tal que li cantés les cançons de la Trinca. Me les sabia totes.

– Com van ser els teus inicis?
– Vaig començar a fer teatre a l’Institut Marina. Hi havia una activitat extraescolar, però era per als estudiants de tercer i quart d’ESO i jo era més petita. Recordo que portava l’activitat el professor de català i vaig estar un any sencer dient “Vull que poseu teatre per als petits, si us plau, teatre, teatre…” i, al final, per no escoltar-me més, van fer-ho.

– I a partir d’aquí et vas formar?
– Sí, vaig estar combinant el Batxillerat i TELL. Després, treballava per pagar-me els estudis; els estudis d’interpretació musical són pri­vats, o entres a l’Institut del Tea­tre, que també són uns diners.

– I després de les classes, la feina?
– No va passar ni un any d’acabar els estudis que em van agafar per a una feina professional com a improvisadora. Es tracta d’un espectacle d’improvisació en el qual la gent escriu una frase. Nosaltres, els actors, sense guió i sense res, agafem les notes i creem històries.

– Però el que t’agrada és la comèdia de l’art?
– Sí, la comèdia de l’art és el que m’agrada. Tot i que m’encanta improvisar i és divertit. Em fa riure fer riure, però la comèdia de l’art té alguna cosa.

– I com vas iniciar-t’hi?
– En un taller que impartien a Memory, l’escola on vaig estudiar, perquè consideren que tots els actors han de tenir una base de comèdia de l’art, que és ben bé d’on surt tot el teatre. Shakespeare surt de la comèdia de l’art. Vaig treure bona nota en aquest taller i parlant amb el Jaime (Calvet), el meu company del grup de teatre TELL, vam dir: “hem de fer comèdia de l’art”.

– I vau crear la companyia Lazzy Comici?
– Sí, d’aquí a poc anem a Niça, ens han agafat per al segon Festival commedia dell’arte du Vieux-Nice (del 20 al 29 de maig). No sé, veiem que va bé, que agrada. És un producte que a Espanya no hi ha gaire, serem unes quatre companyies, dues a Barcelona.

– Heu estat a Barcelona, a Itàlia, ja has comentat que aneu a Niça,…
– Sí, pensa que aquí la comèdia de l’art hi ha poca gent que la conegui, però a Itàlia és conegudíssima, per això va néixer allà. Hi ha milers de comèdies i nosaltres vam arribar il.lusionats a un país que té tant i que va voler que estiguéssim també allà. Clar que va ser difícil aprendre-s’ho en italià, però vam tenir una acollida impressionant. Ara, que ens cridin per anar a França és molt interessant.

– Tens altres projectes? Ens han dit que marxes a Itàlia.
– Sí, amb un projecte sobre comèdia de l’art. Potser marxo per l’experiència d’anar al lloc on hi va néixer. Si la comèdia de l’art és com és, és perquè Itàlia era així. Jo vull saber què estava passant en aquell moment perquè naixés la comèdia de l’art.

– A la Llagosta hi ha un bon nombre de grups de teatre. Com veus l’ambient escènic a la nostra localitat?
Aquí passa una cosa estranya. Hi ha molta gent motivada per fer teatre i poca que consumeixi teatre. Però, no m’expliquis perquè, quan estrenem, omplint. Això em sorprèn, consumiu poc teatre, però després us encanta venir a veure TELL, Lazzy Comici, JUMP, Nanocosomos, el TELL Júnior, el TELL infantil,…Aquí es fa la Setmana del Teatre i hi ha poca participació de públic. I, a més, és gratuïta. Si ho passeu bé, si gaudiu, si aplaudiu fins que us fan mal les mans,…veniu més!

Publicitat

1 COMENTARI

  1. Sois EXPECTACULARES ojalá tengáis muchísima suerte y podais cumplir vuestro sueño.

Comentaris tancats

Publicitat

Més notícies