Diumenge, 16 juny 2024
18.6 C
La Llagosta

L’Ajuntament modificarà el Reglament Orgànic Municipal

L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, ha anunciat que es modificarà el Reglament Orgànic Municipal (ROM) durant el mandat actual. Aquest canvi ja estava contemplat en el programa electoral del PSC. L’alcalde ho ha confirmat a l’entitat La Veu de la plaça, que des de fa temps manté reunions amb la participació de representants polítics locals sobre la modificació del ROM, un document que regula les intervencions dels diversos grups municipals i dels ciutadans durant els plens, i el funcionament de les comissions informatives i de la Junta de Govern Local, entre altres qüestions.

A partir de l’any que ve, l’equip de govern municipal començarà a treballar la part de règim més intern de l’Ajuntament, mentre que La Veu de la plaça iniciarà un procés d’elaboració de propostes per a l’apartat de participació ciutadana.

Representants de La Veu de la plaça es van reunir el 15 de març amb l’alcalde per apropar postures i conèixer de primera mà la posició de l’equip de govern de l’Ajuntament davant de la iniciativa de modificació del ROM sorgida del grup ciutadà i del conjunt de formacions polítiques que tenen presència al municipi. Les dues parts van coincidir en la necessitat de revisar el document per tal d’adaptar-lo a la legalitat vigent i a les demandes ciutadanes de més participació, informació i transparència.

En la trobada, l’alcalde va manifestar el seu compromís de modificar el ROM i una previsió d’inici, per motius d’organització municipal, a partir de l’any que ve per a la part de règim més intern de l’Ajuntament, que serà el propi equip de govern qui la desenvoluparà. La Veu de la plaça i el Grup Impulsor faran propostes per tal que es tinguin en compte en la modificació posterior de l’apartat del ROM dedicat a la participació ciutadana, transparència i informació.

Publicitat

Publicitat

Més notícies