Divendres, 24 maig 2024
16.4 C
La Llagosta

El 7 de maig, se celebrarà una nova edició del Fem dissabte!

La Llagosta se sumarà novament aquest any a la jornada de neteja d’espais fluvials que es portarà a terme a tot Catalunya. L’activitat, que es farà el 7 de maig, es presenta sota el nom de Fem dissabte! Neteja del riu Besòs i està oberta a tota la població.

Fem dissabte! pretén netejar i condicionar els entorns naturals en els quals s’actuï. A més, es vol fomentar la consciència ciutadana respecte a la conservació dels rius i els entorns fluvials. Alhora, la jornada busca fer pública la situació i l’estat de conservació dels rius i riberes de Catalunya.

Inscripcions obertes

Les persones voluntàries que hi vulguin participar s’han inscriure a través del formulari que poden trobar al web municipal www.llagosta.cat. L’activitat consistirà en la neteja de la brutícia acumulada a la llera del riu Besòs i la retirada dels abocaments que pateix l’entorn.

Els participants es trobaran el 7 de maig a les 10 h al Parc Popular. Els menors de 16 anys han d’anar acompanyats. Des d’allà es dirigiran fins al riu Besòs, on es distribuiran en grups per fer la neteja. Cal portar roba còmoda i calçat resistent, botes d’aigua, per si cal entrar al riu. També es recomana portar guants protectors per evitar ferides.

Aquesta activitat es duu a terme a Catalunya des de l’any 2007, augmentant cada vegada més la participació tant de municipis com de voluntaris. L’any 2010, van implicar-se més de 33 ajuntaments d’arreu de Catalunya i, l’any 2011, es va superar el miler de voluntaris i voluntàries. Aquest serà el segon any que la Llagosta se suma al projecte. La primera vegada va ser el 2013.

Publicitat

Publicitat

Més notícies