Diumenge, 16 juny 2024
18.6 C
La Llagosta

La Llagosta tornarà a viure Sant Jordi amb un bon nombre d’activitats

Sant Jordi 2015 (26)Sant Jordi s’escau aquest any en dissabte, una circumstància que, de ben segur, farà que la festivitat es visqui d’una altra manera. Tot i això, no faltaran les tradicionals parades de roses i llibres als carrers de la Llagosta, principalment a la plaça d’Antoni Baqué. Tant durant la jornada, com avui divendres, s’organitzaran tot un seguit d’activitats culturals a la nostra localitat.

La Biblioteca de la Llagosta ha preparat per a avui la Revetlla de Sant Jordi. El centre se suma novament a una iniciativa impulsada pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya que s’ha vingut desenvolupant els darrers anys.

Al migdia, les membres del Taller de Contes visiten l’Escola Gilpe. Les autores del llibre Els contes són la clau. Abre tu puerta signaran exemplars del mateix. A la tarda, a les 18.30 h, la contacontes de la Biblioteca, Puri Ortega, oferirà una Hora del conte especial de Sant Jordi. Un quart d’hora més tard, la sala de plens de l’Ajuntament acollirà el lliurament de premis del Concurs de punts de llibre. Els cinc infants guanyadors han estat Ainhoa López, a la primera categoria; Miguel Feria, a la segona; Júlia Pascual, a la tercera; Carla Peña, a la quarta; i Núria Sánchez, a la cinquena. El punts guanyadors seran els oficials de la Biblioteca durant l’any.

En acabar l’acte, al voltant de les 19 h, es desenvoluparà, també a la sala de plens, una trobada literària amb autors i autores de la nostra localitat. Han confirmat la seva presència Maite Bonilla, Feli García, Feli Ramos, José Ramón Vera Torres, Paquita Pedrós, José Luis Mediavilla, Mónica Benítez i Ana Gil. L’acte també servirà per reconèixer l’aportació del desaparegut José Antonio Borrego, que va fer possible la confecció del llibre La Llagosta: imatges, de Joan Bartalot i Pere Damián.

Al llarg del dia, la majoria d’escoles de la nostra localitat celebren Sant Jordi amb jocs florals, tallers, contes, i altres activitats. A més, gairebé tots els centres tindran instal·lades parades de venda de llibres i roses a les seves portes. Destaquem l’estand que hi ha davant de l’Institut Marina dels alumnes de 2n d’ESO. L’acte serveix per ajudar la família de Sergio Mármol, el jove que va ser apallissat a la sortida d’una discoteca.

L’Institut Marina i l’Ajuntament de la Llagosta atorgaran, en el marc dels actes que organitza el centre educatiu per Sant Jordi, els premis als treballs de recerca de l’alumnat de 2on de Batxillerat. L’acte es farà a les 13 h a l’Institut Marina.

El dia de Sant Jordi, la plaça d’Antoni Baqué tornarà a convertir-se en el centre neuràlgic de la celebració. Entitats i floristeries oferiran llibres i roses. Enguany, no hi haurà les ja tradicionals visites dels escolars, ja que serà dissabte. Tot i això, aquesta també pot ser una oportunitat per a aquelles persones que no treballin de viure Sant Jordi amb més tranquil·litat.

A la plaça, instal·laran parada l’AMPA de la Gilpe, l’associació Aires de Andalucía. l’Associació de Voluntariat Social Rems, Aspayfacos, el Casal la República, la Colla Gegantera de la Llagosta, Festivalón, l’Handbol Club Vallag, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i Triquijocs. L’autor llagostenc José Ramón Verà estarà signant exemplars del seu llibre Autocompasión de un tonto con suerte.

Entre els actes previstos per a aquest Sant Jordi, hi ha la lectura de contes que organitza l’AMPA de l’Escola Gilpe a les 17 h. Aproximadament a la mateixa hora, tindrà lloc el veredicte i el lliurament de premis del Concurs de dibuix de la nova gegantona de la Llagosta, a càrrec de la Colla Gegantera de la Llagosta.

D’altra banda, Ràdio la Llagosta Emissora Municipal i l’Oficina Local de Català també se sumaran a la celebració amb l’emissió d’un programa especial realitzat per l’alumnat dels cursos de català a la nostra localitat. L’espai es podrà escoltar al 100.4 de la FM el dia de Sant Jordi a partir de les 12 h i es repetirà a les 19 h. Posteriorment, també estarà disponible al canal d’Ivoox de Ràdio la Llagosta.

Demà, també es commemora el quart centenari de la mort de Miguel de Cervantes. El Fórum de Debate Llagostense i l’Agrupación de Jubilados y Pensionistas se sumen a la celebració amb la lectura de passatges del Quixot. L’acte es desenvoluparà de 10 a 20 h al Casal d’Avis.

Publicitat

Publicitat

Més notícies