Dilluns, 27 maig 2024
22 C
La Llagosta

Baixa un 3,4% el nombre de delictes detectats a la Llagosta

IMG_6151El nombre de delictes ha baixat a la Llagosta en l’últim any en un 3,4%, segons el darrer informe facilitat pel Departament d’Interior de la Generalitat a l’Ajuntament de la Llagosta. L’anàlisi d’aquest document va ser el principal tema que va tractar ahir la Junta Local de Seguretat, reunida a la Sala de govern del Consistori llagostenc.
Entre abril de 2015 i març de 2016, es van detectar 577 infraccions penals a la nostra localitat, mentre que, en el període d’abril de 2014 a març de 2015, s’hi van produir 597. La majoria, 421, són delictes contra el patrimoni (furts, danys, estafes…); 108 contra les persones; 30 relatius al trànsit; i 5 contra l’ordre públic, com a més destacats. La mitjana mensual de delictes en l’últim any ha estat de 48, dos menys per mes que durant l’any anterior.
Els delictes contra el patrimoni han baixat un 5,8%. En aquest apartat, els robatoris amb força han experimentat una davallada del 10,8%. El nombre de robatoris amb força a empreses ha baixat un 63,2% (de 19 a 7) i el robatori amb força a establiments, un 52,9%, (de 17 a 8).

L’informe també indica que s’han comptabilitzat el doble de robatoris amb força en domicili (27) que ara fa un any (13), un 107,7% més. “En aquest sentit, segons ens informen els Mossos d’Esquadra, els robatoris amb força en habitatges han anat a l’alça a la comarca i al conjunt de Catalunya. Les dades registrades a la Llagosta estan per sota de la mitjana comarcal”, ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Mariano García. L’edil considera que “cal treballar més per revertir aquesta situació”.

També ha augmentat un 31,6% el robatori amb força a l’interior de vehicle, passant de 19 a 25 casos, però baixen un 35,5% els robatoris amb violència/intimidació (estrebades -44,4%, a establiment -60%,…).

La Junta Local de Seguretat està formada pel delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Miquel Àngel Escobar; l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra; el regidor de Seguretat Ciutadana, Mariano García; la secretària de l’Ajuntament, Teresa Valldeoriola; i representants de la Casa Cuartel de la Guardia Civil de Mollet del Vallès, de l’Àrea Bàsica Policial de Mollet del Vallès i de la Policia Local de la Llagosta.

Durant la reunió d’ahir, els Mossos d’Esquadra van plantejar a l’Ajuntament la creació d’una taula de seguretat i convivència, tal com ja s’ha fet a altres poblacions. Aquest grup de treball es reuniria cada sis mesos. El Consistori estudiarà ara la proposta.

Trobada amb el delegat del Govern

IMG_6124Abans de la Junta Local de Seguretat, l’alcalde, Óscar Sierra, va mantenir una breu trobada amb el delegat del Govern a Barcelona. Miquel Àngel Escobar es va mostrar interessat per la situació del contenciós per l’empresa Valentine i va desitjar que s’arribi a un acord entre totes les parts implicades. El delegat del Govern també va escoltar les explicacions de l’alcalde sobre la importància per a la Llagosta de la creació de la nova zona d’activitat econòmica de Can Pere Gil i es va comprometre a intercedir per tal que aquest projecte sigui una realitat al més aviat possible. Escobar va signar posteriorment en el llibre d’honor de l’Ajuntament.

Publicitat

Publicitat

Més notícies