Dissabte, 15 juny 2024
19 C
La Llagosta

Un bon nombre d’escolars prenen part al programa “Educació per a la salut a l’escola”

Taller sobre afectivitat i sexualitat amb alumnat de l'IES Marina
Taller sobre afectivitat i sexualitat, amb alumnat de l’INS Marina.

Al llarg del curs, l’Ajuntament de la Llagosta i el Centre d’Atenció Primària realitzen tot un seguit d’activitats sobre salut adreçades als escolars de la nostra localitat. Tallers, revisions i xerrades són algunes de les accions que es porten a terme. Tota aquesta programació s’ofereix als centres escolars amb el nom d’Educació per a la salut a l’escola, pensada per a alumnes des de primer de Primària fins a quart d’ESO.

Aquest mes d’abril, es desenvolupen tallers de cura de ferides a escolars amb alumnes de cinquè de Primària, uns altres sobre sexe segur a estudiants de quart d’ESO o un sobre sexualitat i afectivitat també per a grups de tercer i quart d’ESO. Anteriorment, s’han realitzat tallers d’higiene dental, d’entrepans saludables, amb concurs inclòs, i un altre anomenat Juguem a metges. També destaca una activitat nutricional realitzada amb els alumnes de tercer d’ESO de la Balmes, on els nois i les noies han fet tot un treball dietètic per conèixer bé com és la seva alimentació.

D’aquí a final de curs, encara es portarà a terme una darrera activitat amb el Centre de Secundària Balmes. L’alumnat de quart realitzarà el treball de síntesi sobre algun tema de salut.

L’objectiu d’aquestes activitats és ben diferent segons l’edat dels alumnes. Tot i això, totes tenen com a denominador comú oferir una formació que, habitualment, no es treballa en l’àmbit de l’escola: des d’adquirir hàbits d’higiene o tenir nocions bàsiques de primers auxilis, fins parlar i compartir opinions sobre qüestions relacionades amb la sexualitat, desfent mites i fent incidència en la formació, més que en la informació.

Els tallers es desenvolupen o al centre escolar o a l’ambulatori i estan impartits pel tècnic municipal de Salut Pública, Lluís Julian; les educadores socials, Anabel Márquez i Laura Brucart; i personal sanitari, com la infermera del programa Salut i escola, Glòria Huertas, i la llevadora Angèlica Hidalgo.

Publicitat

Publicitat

Més notícies