Diumenge, 21 abril 2024
14.2 C
La Llagosta

La 2a Cursa de Gegants de la Llagosta omple de gent el carrer de l’Estació

2 cursa gegantsLa segona Cursa de Gegants de la Llagosta ha aplegat un bon nombre de veïns i veïnes als carrers de la nostra localitat. Finalment, han estat sis les colles que han pres part a l’acte, les de Canovelles, Lliçà d’Amunt, Vilanova del Vallès, Gualba, la Concòrdia de Sabadell i, evidentment, la Llagosta. La colla d’Hostalets de Balenyà no ha pogut assistir-hi.

2 cursa gegants llagoEls gegants, gegantons i capgrossos s’han concentrat a les 17 h al passeig de l’avinguda de l’Onze de Setembre. Després de fer un petit recorregut, totes les colles i el públic assistent han arribat al carrer de l’Estació, davant de l’Institut Marina. En arribar-hi, el Club Esportiu Fondistes de la Llagosta ha dirigit una sessió d’estiraments. La primera cursa ha estat la de capgrossos portats per infants, la més nombrosa, amb set participants. Tot seguit, han estat els gegantons els que han fet la prova. En aquest cas, en Llago ha estat primer. La tercera cursa ha estat la dels gegants, el Josepet ha travessat la línia d’arribada en tercera posició. Les gegantes, acompanyades de la Torradeta, han corregut en darrer lloc. El president de la Colla Gegantera, Pablo Martín, considera que, tot i portar només dues edicions de la Cursa, és una activitat “que aplega força gent”. La Blanqueta, que està embarassada de quatre mesos, s’ha mirat la cursa des d’un costat de l’escenari.2 cursa gegants obsequis

Després de les curses ha tingut lloc el lliurament d’obsequis a les colles participants i als guanyadors de cada prova. L’acte també ha servit per fer el lliurament de premis del Concurs de fotografies d’Instagram #lallagostaesgegant16, que es va convocar per la Trobada Gegantera celebrada el 13 de març. El guanyador del certamen va ser Sergio Leiva, la segona, Lorena Cervera i la tercera, Sonia López. La festa ha acabat amb un concert del grup Folkats de l’Ala. A l’acte han estat presents l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra; el regidor de Cultura, Mariano García; i el d’Esports, Jordi Jiménez.

L’activitat també ha servit per recaptar esmorzars i berenars infantils, com ara cereals, cacau en pols, crema de cacau, galetes, sucs, batuts…La recollida ha anat a càrrec de l’Associació de Voluntariat Social REMS.

La segona Cursa de Gegants de la Llagosta ha estat organitzada per la Colla Gegantera de la Llagosta amb la col·laboració de l’Ajuntament, del Club Esportiu Fondistes de la Llagosta, la Llagosta + Activa, REMS i Protecció Civil.

Publicitat

Publicitat

Més notícies