Divendres, 24 maig 2024
15.6 C
La Llagosta

La Biblioteca participa novament al Premi de Literatura Infantil Atrapallibres

El grup de nois i noies d'11 i 12 anys que han participat al certamen.
El grup de nois i noies d’11 i 12 anys que han participat al certamen.

Disset infants usuaris de la Biblioteca de la Llagosta formen part del jurat de l’11è Premi de Literatura Infantil Atrapallibres, promogut pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil. La seva missió ha estat llegir des del passat mes d’octubre els diferents llibres que opten al guardó. Posteriorment, els infants han emès els seus vots després d’exposar la seva opinió al voltant de cadascuna de les obres.

Aquest és el segon any que la Biblioteca participa en aquest projecte. El certamen consta de tres categories de llibres. A la primera, el jurat està formant per infants de 9 anys; a la segona, per nens i nenes de 10 anys; i la tercera la formen nois i noies d’11 i 12. El membres de cada grup han hagut de llegir-se els tres llibres que opten a guanyar en la seva categoria.

El Premi Atrapallibres té com a principal objectiu promoure la lectura entre els infants. Al certamen participen tant centres escolars com biblioteques d’arreu de Catalunya, País Valencià i Balears. A més de llegir els llibres proposats, cada membre del jurat ha defensat la seva obra preferida davant de la resta del grup.

El veredicte final del concurs, una vegada es tingui l’opció escollida a cada centre, es donarà a conèixer el 29 de maig. Els disset infants de la Llagosta que han pres part activa en aquest certamen van fer la reunió per deliberar i decidir el seu millor llibre el 4 d’abril. Cada un dels nois i noies ha rebut un diploma i un exemplar del llibre Els contes són la clau. Abre tu puerta, elaborat per les dones del Taller d’escriptura de la Biblioteca i editat per l’Ajuntament.

Al blog de la Biblioteca de la Llagosta es poden consultar quins són els llibres escollits a cada una de les tres categories. Les escoles de la nostra localitat han participat en aquesta iniciativa fent difusió del projecte entre el seu alumnat.

D’altra banda, l’Escola Gilpe també ha pres part en aquest certamen amb el seu propi jurat. La Biblioteca i el centre educatiu estan treballant per organitzar un acte conjunt sobre aquest premi literari.

Publicitat

Publicitat

Més notícies