Dijous, 25 abril 2024
12.3 C
La Llagosta

L’educació en la diversitat funcional, una reivindicació social

Aspayfacos Jornada eduquem en la diversitat funcional (7)Viure amb naturalitat les diferents capacitats personals ha estat el missatge central de la primera jornada Eduquem en la diversitat funcional, que han organitzat aquest dissabte Aspayfacos i l’Ajuntament de la Llagosta. Al llarg del matí, s’han realitzat tot un seguit d’activitats per sensibilitzar sobre la necessitat de fer una ciutat amable i adaptada a totes les necessitats.

La jornadAspayfacos Jornada eduquem en la diversitat funcional (66)a ha començat amb una petita passejada per la Llagosta, que ha portat als participants fins al Centre Cultural. La benvinguda ha anat a càrrec de l’alcalde, Óscar Sierra, i de la secretària d’Aspayfacos, Mari Carmen Guirado. Sierra ha destacat la implicació de la societat, dels voluntaris i dels comerciants que feien possible la realització d’aquesta jornada. Per la seva part, Guirado ha volgut agrair també la presència de membres d’entitats que també treballen per la inclusió a d’altres poblacions, com Mollet, Santa Perpètua de Mogoda, Polinyà, Cerdanyola o Montcada. La secretària d’Aspayfacos ha indicat que aquesta era la primera activitat de l’entitat oberta a tota la població.

L’acte ha continuat amb una xerrada a càrrec de membres de la Fundació Ecom. Sota el títol de Treballem per adaptar el món a les persones, tres membres d’aquesta entitat han parlat de la necessitat que sigui la societat la que treballi per adaptar-se a les necessitats de les persones i no al revés. Un dels ponents ha explicat la seva vivència com a persona amb paràlisi cerebral.

Tot seguit, les persones assistents a la jornada, petits i grans, han pogut prendre part en la dotzena d’activitats de sensibilització. Un circuit amb cadira de rodes, dibuixar sense mans, mantenir l’equilibri o fer punteria amb la mà que menys fem servir són algunes de les propostes que han portat a terme les voluntàries d’Aspayfacos i la Fundació Ecom. També s’ha instal·lat un espai per treballar aspectes sobre l’educació emocional amb la col·laboració de l’entitat EMOTICAT. El matí ha estat amenitzat amb música en directe, oberta a la participació de qualsevol persona que s’animés a cantar.

Aspayfacos Jornada eduquem en la diversitat funcional (39)La jornada ha acabat amb un taller de percussió molt participatiu, que ha servit per treballar el ritme, la concentració, el treball en equip i la coordinació. La cloenda de la jornada ha anat a càrrec de la regidora de Serveis Socials, Antonia Illescas, que ha desitjat que aquesta iniciativa tingui continuïtat.

Publicitat

Publicitat

Més notícies