Dimarts, 21 maig 2024
15.9 C
La Llagosta

El Ple debatrà avui onze mocions presentades per diversos grups municipals

L’Ajuntament de la Llagosta celebra aquesta tarda el ple ordinari del mes de març. La sessió estarà marcada per les onze mocions presentades per diferents grups municipals, un nombre molt més elevat de l’habitual. Al ple d’avui se sotmetrà a votació el manifest sobre el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, impulsat per l’Ajuntament de la Llagosta.

La sessió ordinària del mes de març començarà amb la pressa de possessió de la regidora del grup municipal d’ICV-EUiA Eva Miguel Guerrero. L’edil substituirà a Marta Melgar, que va renunciar a la seva acta com a regidora al ple del mes de gener per motius laborals. Eva Miguel ja va ser regidora durant el passat mandat.

Els següents punts de l’ordre del dia seran dues ratificacions de tràmit. La primera és la modificació dels estatuts del Consorci per a la Normalització Lingüística, del qual forma part l’Ajuntament de la Llagosta.

L’altra és la dissolució del Consorci de Comunicació Local. Aquest ens aplegava la Diputació de Barcelona, la Mancomunitat de Municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’Associació d’Emissores Municipals de Catalunya i diversos ajuntaments, entre ells el de la Llagosta. La decisió de la seva dissolució es va prendre al març de l’any passat i, ara, està en fase de ratificació per part de les entitats consorciades.

A la sessió ordinària d’aquesta tarda, se sotmetrà a aprovació el Manifest 8 de març. Dia Internacional de les Dones, impulsat per l’Ajuntament de la Llagosta. El document va ser llegit durant l’acte central de la programació commemorativa de la jornada, el 8 de març, a la porta del Centre Cultural.

11 mocions

Al ple d’avui es presenten onze mocions, moltes més del que és habitual a l’Ajuntament llagostenc. El grup municipal d’Iniciativa–Esquerra Unida en presenta tres. La primera és un document de rebuig al tancament d’aules i línies de P3 a la nostra localitat. La segona moció vol mostrar el suport a l’activitat industrial a la planta de Bacardí a Mollet del Vallès. El tercer document demana que la Missió de les Nacions Unides pel Referèndum al Sàhara Occidental (MINURSO) assumeixi les competències en drets humans.

Ciutadans és el grup municipal que més mocions presenta, un total de sis. Per ordre de debat, la primera proposa la limitació de la presència d’antenes de telefonia mòbil. El segon document insta a condemnar l’assetjament escolar i liderar la lluita en la seva eradicació. La tercera moció demana reclamar a la Generalitat de Catalunya que pagui el deute que manté amb l’Ajuntament de la Llagosta. Ciutadans també presenta una proposta per limitar la despesa electoral, la publicitat exterior i l’ús dels mitjans de comunicació. La cinquena moció tracta sobre l’aplicació de mesures de transparència dels càrrecs públics, als grups municipals i a l’Ajuntament. La darrera petició que presenta Ciutadans al ple d’avui proposa limitar l’acumulació de càrrecs polítics.

Al ple ordinari del mes de març també es debatran dues mocions d’Esquerra Republicana. Uuna demana el suport a les mobilitzacions i accions contra el Pla Hidrològic de la conca de l’Ebre i l’altra proposa el rebuig a l’acord entre la Unió Europea i Turquia per fer front a la crisi dels refugiats.

El ple, que començarà a les set de la tarda, acabarà amb l’habitual torn de precs i preguntes i serà retransmès en directe per Ràdio la Llagosta.

Publicitat

Publicitat

Més notícies