Dijous, 25 juliol 2024
25.8 C
La Llagosta

Aspayfacos i l’Ajuntament organitzen dissabte una jornada sobre diversitat funcional

Dissabte, se celebrarà a la Llagosta la primera jornada Eduquem en la diversitat funcional amb Aspayfacos. L’entitat de la nostra localitat i l’Ajuntament volen mostrar a la ciutadania el dia a dia d’una persona amb diversitat funcional i sensibilitzar sobre les seves necessitats.

La jornada començarà a les 9 h amb una passejada pel nostre municipi. Durant aproximadament una hora, es farà un recorregut adaptat i accessible per a tot tipus de necessitats. La passejada sortirà des del Parc Popular i finalitzarà al Centre Cultural. Els organitzadors demanen a les persones que vulguin participar-hi que s’inscriguin al correu electrònic aspayfacos@gmail.com. La secretària d’Aspayfacos, Carmen Guirado, ha indicat que la jornada no està adreçada a les persones amb diversitat funcional, sinó “al revés, és una jornada feta per persones amb diversitat funcional oberta a tota la població” per tal que “es puguin experimentar capacitats diferents a la normal”.

A les 10.15 h, es farà al Centre Cultural la inauguració oficial de la jornada, a càrrec de l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra. Després d’una pausa per esmorzar, a les 10.45 h, tindrà lloc una xerrada sobre diversitat funcional per conèixer des de dins com viuen les persones amb diferents capacitats.

A les 11.30 h, Aspayfacos ha preparat un circuit de jocs de la diversitat. Es tracta de jocs per experimentar capacitats, com ara un circuit de cadires de rodes, dibuixar sense mans o un circuit d’invidència, entre d’altres. Per prendre part al circuit de jocs de la diversitat caldrà un tiquet participatiu, que es repartirà durant la xerrada.

A les 13 h, es desenvoluparà una roda de percussió social, una eina que ajuda a la concentració, la atenció i estimula la imaginació. La jornada finalitzarà a les 14 h. La regidora de Serveis Socials, Antonia Illescas, serà l’encarregada de fer la cloenda de l’acte.

Publicitat

Publicitat

Més notícies