Dijous, 20 juny 2024
22.3 C
La Llagosta

Gairebé 80 persones van donar sang en la primera captació de l’any a la Llagosta

Un total de 79 persones van donar sang en la primera captació de l’any a la Llagosta, que va tenir lloc dijous de la setmana passada. Altres 21 persones es van apropar a la Unitat mòbil del Banc de Sang, però no en van poder donar per diferents motius.

En horari de matí, van ser 35 les donacions efectuades. Set persones es van estrenar com a donants. Això suposa gairebé nou captacions sanguínies a l’hora. A aquestes xifres cal sumar set persones que van voler donar sang i no ho van poder fer.

A la tarda, com és habitual, el ritme va augmentar. Durant les quatre hores que va estar oberta la Unitat mòbil del Banc de Sang, van passar 60 persones, 44 en van poder donar i a setze no les van deixar per diferents motius. Aquesta darrera dada es força més elevada que en ocasions anteriors. Cada hora es van aconseguir quinze donacions. Com al matí, van ser set les persones que van donar sang per primera vegada.

Comparant amb la primera captació de l’any passat, el nombre de captacions va baixar una mica. El 2015 se’n van aconseguir 85 i enguany 79, però el nombre de persones que van visitar la Unitat mòbil del Banc de Sang ha pujat en 10. L’any passat, van apropar-se a donar sang 90 i aquest any, 100. El nombre de nous donants també ha crescut, passant dels dotze als catorze.

Publicitat

Publicitat

Més notícies