Dilluns, 24 juny 2024
20.6 C
La Llagosta

El Banc de Sang fa aquest dijous la primera captació de l’any a la Llagosta

El Banc de Sang farà aquest dijous la primera visita de l’any a la Llagosta. La captació tindrà lloc en horari de matí i tarda a la plaça d’Antoni Baqué. La unitat mòbil del Banc de Sang hi estarà instal·lada de 10 a 14 h i de 17 a 21 h.

L’any passat, es van registrar a la Llagosta 346 donacions de sang, augmentant el nombre de les aconseguides en anys anteriors.

Per donar sang, cal tenir entre 18 i 65 anys i pesar més de 50 quilos. Es recomana que les dones donin sang un màxim de tres vegades a l’any i els homes, un màxim de quatre, sempre respectant que, entre donació i donació, ha de passar un mínim de dos mesos.

Tot i estar en període de vacances de Setmana Santa, els responsables del Banc de Sang confien a mantenir el nombre de donacions registrades en anys anteriors. L’any passat, es va arribar als 85 donants, i el 2014 van ser 53 les persones que en van donar, però, en aquella ocasió, el Banc de Sang només va estar instal·lat a la tarda.

En aquests moments, el Banc de Sang té reserves per a set dies, un nivell considerat normal. Tot i això, s’ha de tenir present que en temps de vacances, com aquest, hi ha més possibilitats que augmentin els accidents de trànsit i es fa necessari que els nivells de reserva siguin majors.

Publicitat

Publicitat

Més notícies