Divendres, 24 maig 2024
15.6 C
La Llagosta

L’Escola Les Planes aplica un projecte educatiu en horari de pati

IMG-20160213-WA0029L’Escola Les Planes ha posat en marxa una iniciativa per tal que l’alumnat aprofiti l’horari de pati per practicar jocs educatius. La proposta s’ha fet realitat gràcies a la feina del professorat i de les famílies.

En un primer moment, el Claustre de l’escola va acordar fer millores al pati. Aleshores, van començar a veure projectes d’altres col.legis i es van adonar que una part de l’educació dels infants transcorre al pati i que s’havien de potenciar totes les possibilitats educatives que ofereix aquest espai, més enllà de jugar a futbol.

A partir d’aquí es van definir diversos objectius: distribuir el pati en diferents espais de joc en funció dels interessos dels nens i de les nenes; oferir jocs cooperatius que potenciïn la relació entre alumnes; ampliar el tipus de material i d’activitats; implicar l’alumnat en la responsabilitat del material i en l’assignació de tasques; i transmetre uns valors concrets de convivència, cooperació, respecte i tolerància.

Després, es va parlar amb l’alumnat sobre quins jocs i activitats voldria tenir al pati, es van omplir uns qüestionaris i es va fer extensiu a les famílies. Entre tots van acordar els jocs i els espais. El 13 de febrer, es va fer una jornada de treball i pares, mares i mestres van deixar enllestit el pati.

La primera fase del projecte ja és una realitat. Ara, des de l’Escola Les Planes, es volen crear altres espais per tal que el pati sigui un espai comunitari. El centre ha volgut agrair la participació de les famílies i els mestres en aquest projecte i també la col.laboració de l’Ajuntament.

Publicitat

Publicitat

Més notícies