Diumenge, 16 juny 2024
18.6 C
La Llagosta

Mans Unides finançarà aquest any un projecte destinat a dones de l’Índia

mans unidesMans Unides del Vallès Oriental ha donat a conèixer la campanya solidària que desenvoluparà aquest 2016. L’ONG recaptarà diners per millorar la situació socioeconòmica de 400 dones descastades i tribals a l’Índia.

Com és habitual, Mans Unides col·laborarà amb entitats vinculades directament al lloc de destí de l’ajuda. En aquest cas, es tracta d’una ONG creada per una comunitat de monges que ja fa 40 anys que treballa a l’Índia, concretament a la localitat de Wadali, a la Costa Oest de l’Índia. El projecte té un pressupost de 64.000 euros. El principal objectiu d’aquesta acció és formar dones d’aquest poble per assolir habilitats per a la vida diària, des de temes de gènere, fent una forta incidència als seus drets; fins a temes sanitaris o nocions d’economia, sistemes d’estalvi i habilitats empresarials.

El projecte pretén posar en marxa petits negocis amb una campanya de microcrèdits. Les beneficiàries també disposaran d’un vehicle per als desplaçaments i les activitats generadores d’ingressos. A més de l’aportació de Mans Unides, també hi haurà una contribució local i d’una part dels ingressos que generin les pròpies dones.

En total, es beneficiaran directament d’aquest projecte de formació 400 dones, que s’ampliaran fins a les 2.000 gràcies al treball en equip.

D’altra banda, des de Mans Unides al Vallès Oriental, fan un balanç positiu del projecte que es va posar en marxa l’any passat al sud de Mauritània. L’ONG va recaptar més de 58.000 euros que van servir per construir una escola per a 300 infants. El projecte ha servit, a més, per tak que el govern asseguri la continuïtat del professorat i perquè les mares dels 300 infants, impulsores del projecte, puguin garantir un àpat al dia als escolars.

Publicitat

Publicitat

Més notícies