Divendres, 24 maig 2024
16.4 C
La Llagosta

Elisenda Belenguer reivindica el paper de les dones en la lluita contra el feixisme

El Centre de Formació d’Adults de la Llagosta ha celebrat aquesta tarda al Centre Cultural una xerrada sobre el paper de les dones en la lluita contra el feixisme. L’activitat ha comptat amb la intervenció d’Elisenda Belenguer, autora de la biografia de Neus Català.

Belenguer ha centrat la mirada en Neus Català, que, amb cent anys, és l’única catalana viva que va sobreviure als camps d’extermini dels nazis. “Ella va fer tot el possible per la humanitat, sobretot per la justícia social”, ha dit i ha afegit: “la vida de la Neus Català s’ha de conèixer per fer d’ella, un exemple d’una de les dones que va lluitar per tenir un món millor”. L’escriptora ha destacat la vitalitat de Neus Català, que, tot i complir cent anys el 2015, encara pensa a celebrar més actes reivindicatius. Belenguer també ha remarcat el paper “oblidat” de les dones durant el feixisme.

La xerrada forma part del Cicle de Conferències que porta a terme el Centre de Formació d’Adults de la Llagosta al llarg del curs.

Publicitat

Publicitat

Més notícies