Divendres, 19 abril 2024
8.8 C
La Llagosta

Aprovada una moció per garantir el desplegament de la Llei contra la LGTBfòbia

Marta Melgar, al fons, rep els aplaudiments del Ple.
Marta Melgar, al fons, rep els aplaudiments del Ple.

L’Ajuntament va aprovar ahir per assentiment una moció presentada per tots els grups municipals que demana garantir el desplegament de la Llei contra la LGTBfòbia a la Llagosta i afavorir-ne el seu compliment. El document planteja tot un seguit de mesures per defensar el dret de totes les persones tinguin l’orientació sexual que tinguin.

La moció proposa diversos acords, entre els quals destaca declarar el municipi de la Llagosta respectuós amb la diversitat sexual i amb la realitat de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals, a més de contrària a la discriminació de les persones per raó de la seva orientació o la seva identitat sexual.

El document insta a informar a la ciutadania sobre la pluralitat afectivo-sexual i les famílies homoparentals, així com del dret a la diferència i sobre l’homofòbia existent al món i al nostre país, basada en prejudicis, desconfiança o desconeixement sobre la diversitat d’orientacions sexuals.

L’Ajuntament penjarà la bandera irisada el 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, i posarà el llaç vermell l’1 de desembre en commemoració del Dia Internacional de la Lluita contra la Sida.

Amb la moció aprovada ahir, el Consistori de la Llagosta es compromet a dur a terme, a través de la Regidoria d’Igualtat, un pla local contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia, la transfòbia i la interfòbia al llarg de l’any 2016. També es desenvoluparan actuacions que promoguin l’eradicació de les actituds homòfobes en les competicions esportives, amb la implicació i la col·laboració dels principals clubs de la localitat.

A més, planteja emprendre i reforçar la coordinació i les accions necessàries entre els serveis d’infància i adolescència de l’Ajuntament i els centres educatius del municipi per tal de fer front i prevenir possibles casos d’assetjament LGTBfòbic.

Renúncia de Marta Melgar (ICV-EUiA)

Marta Melgar (ICV-EUiA)
Marta Melgar (ICV-EUiA)

El ple d’ahir va ser el darrer de la regidora d’ICV-EUiA Marta Melgar, que ha renunciat a la seva acta d’edil per motius laborals. La regidora ecosocialista va indicar que la seva nova responsabilitat professional no li permetrà dedicar-se al seu compromís públic. Melgar era regidora a l’Ajuntament de la Llagosta des de l’any 2007. Durant quatre anys, des del 2011 fins a les passades eleccions municipals, va ocupar la Regidoria d’Economia i Hisenda i la de Medi Ambient. La persona que substituirà Melgar serà Eva Miguel, número sis a la candidatura d’Iniciativa–Esquerra Unida i que l’anterior mandat va ser regidora d’Infància, Joventut i d’Acció Social.

Alguns dels regidors van prendre la paraula ahir per acomiadar-se de Marta Melgar. La portaveu del grup municipal socialista, Conchi Jiménez, va agrair la feina feta per Melgar. El portaveu d’ICV-EUiA, Alberto López, va destacar l’etapa de Marta Melgar com a regidora d’Economia i Hisenda. El regidor del Partit Popular, Jaume Bonallach, també va voler agrair la tasca de Melgar durant aquests anys. També van agrair el temps dedicat per Melgar a l’Ajuntament el regidor d’Iniciativa-Esquerra Unida Jesús Ríos i l’alcalde, Óscar Sierra.

Al torn de precs i preguntes, els regidors de l’oposició van plantejar alguns temes a l’equip de govern. El regidor d’ICV-EUiA Jesús Ríos va preguntar sobre la situació de les Escoles d’Iniciació Esportiva i l’aplicació de la normativa que els afecta des de fa un parell d’anys. El regidor d’Esports, Jordi Jiménez, va assegurar que s’està treballant per adaptar-se a la mateixa.

El regidor d’Esquerra Republicana, Xavier Cols, va demanar, entre d’altres temes, informació sobre el possible tancament d’alguna línia escolar. En aquest cas, la regidora d’Educació, Mireia Egea, va comentar que estan en converses amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i va indicar que no estan d’acord a tancar cap línia a la Llagosta.

Al ple d’ahir, hi va haver força assistència de veïns i veïnes de la Llagosta, que també van plantejar algunes qüestions a l’equip de govern. L’enregistrament de la sessió plenària es pot escoltar al web de Ràdio la Llagosta.

Publicitat

Publicitat

Més notícies