Dijous, 25 abril 2024
12.3 C
La Llagosta

Augmenta el nombre de donacions de sang a la Llagosta durant el 2015

L’any passat es van registrar a la Llagosta 346 donacions de sang, una quantitat superior a la del 2014, quan se’n van aconseguir 321. Aquests resultats suposen una millora en el nombre de donacions a la nostra localitat respecte a anys anteriors.

El 2011 es van registrar 308 donacions, que van baixar fins a les 279 el 2012 i fins a les 178 el 2013. L’any 2014 va augmentar considerablement el nombre de donants, en bona part gràcies a la captació organitzada per l’Engreskada de Festa Major, amb les colles dels Saltats i dels Volats. Enguany, aquesta xifra s’ha incrementat fins a les 346 donacions.

Una altra dada destacada és el de persones que han donat sang per primera vegada. L’any passat van ser 36 els llagostencs que es van sumar a aquesta acció solidària.

Des del Banc de Sang de Catalunya, també destaquen que, durant les visites realitzades a la Llagosta, en més de 30 ocasions van desestimar oferiments de donacions per diferents motius.

La darrera captació del 2015 es va realitzar el 31 de desembre. A la unitat mòbil que es va instal·lar a la plaça d’Antoni Baqué es van realitzar 65 donacions. Tres persones ho van fer per primera vegada i altres catorze es van oferir, però no van poder donar sang.

Publicitat

Publicitat

Més notícies