Dijous, 25 abril 2024
11.9 C
La Llagosta

El Ple aprova definitivament les ordenances fiscals per al 2016

El Ple de l’Ajuntament de la Llagosta va aprovar ahir definitivament les ordenances fiscals per a l’any 2016. Durant la sessió plenària, es van desestimar pràcticament totes les al·legacions presentades. Tan sols van prosperar algunes plantejades per ICV-EUiA relatives al redactat de diverses ordenances.

L’aprovació definitiva dels impostos i taxes que aplicarà l’Ajuntament l’any vinent va comptar amb el vot favorable de l’equip de govern, format pel PSC, el PP i CDC, i el vot en contra de l’oposició, ICV-EUiA, Ciutadans i ERC. Alberto López, regidor d’ICV-EUiA, no va assistir al ple.

Els principals impostos i taxes municipals es congelaran l’any que ve a excepció de l’IBI, que s’incrementarà un 3,8%, i de la taxa de residus, que augmentarà un 3,11%. A banda, s’establirà una taxa per a fotocòpies de documents administratius tramitats per l’Ajuntament i se suprimeix la bonificació en la recollida i retorn d’animals domèstics perduts per a propietaris que han al·legat motius de causa major.

Els grups municipals d’ICV-EUiA, de Ciutadans i d’Esquerra Republicana van presentar al·legacions a les ordenances. També ho van fer les formacions UPyD i Podemos la Llagosta i dos col·lectius, la comissió de concessionaris del mercat ambulant i el grup ciutadà La Veu de la Plaça.

La major part de les al·legacions feien referència a l’increment de l’IBI i de la taxa de residus. També demanaven, entre d’altres, no incrementar la taxa que s’aplica als paradistes del mercat ambulant, aplicar diferents bonificacions a diverses taxes de serveis urbans, a l’Impost d’Activitats Econòmiques o cobrar un impost a les entitats bancàries pels pisos buits de la seva propietat. Aquestes al·legacions van ser rebutjades per considerar que tan sols es tractava de criteris de regulació diferents als de l’equip de govern.

Les al·legacions que sí que es van admetre feien referència a redactats d’alguns impostos, en la seva major part, sobre l’ocupació de la via pública per diferents motius. Aquesta proposta partia del grup municipal d’Iniciativa–Esquerra Unida.

Tota l’oposició va demanar a l’equip de govern una major participació a l’hora d’elaborar les ordenances fiscals i articular fórmules que permetin recollir l’opinió de la ciutadania. La regidora d’Economia i Hisenda, Conchi Jimenez, va fer seva la proposta i es va comprometre a obrir encara més el diàleg amb tothom, tot i que va assegurar que l’equip de govern sempre està disponible per escoltar totes les propostes. Jiménez va assegurar que, per a l’equip de govern, no era gens satisfactori haver d’aplicar aquests increments.

La regidora d’ICV-EUiA Virgínia Jiménez va indicar que aquest era un govern que es dedicava parlar i que la Llagosta necessita un govern de fets.

Per al portaveu de Ciutadans, Jorge Sabanza, és necessari que es faci públic el deute real municipal per poder explicar els increments aprovats.

El regidor d’Esquerra, Xavier Cols, va plantejar la celebració d’una audiència pública per donar veu a la ciutadania.

L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, es va felicitar pel nombre d’al·legacions rebudes.

A més de l’aprovació definitiva de les ordenances fiscals per al 2016, el Ple també va donar el seu vistiplau a la relació de crèdits incobrables. La quantitat que l’Ajuntament no cobrarà d’impostos i taxes, entre d’altres conceptes, serà de poc més de 23.300 euros, segons l’informe elaborat per l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona. Aquesta quantitat correspon a exercicis que van del 2007 al 2014. Tot i això, el document aprovat deixa la porta oberta a reiniciar qualsevol expedient quan hi hagi possibilitat real de cobrar algun d’aquests deutes. El punt va se aprovat per unanimitat.

Publicitat

Publicitat

Més notícies