Divendres, 24 maig 2024
16.4 C
La Llagosta

Una delegació de la Llagosta ha viatjat als campaments sahrauís

La delegació de la Llagosta.
La delegació de la Llagosta.

Una delegació de la Llagosta, integrada per l’alcalde, Óscar Sierra, i cinc membres de l’entitat Daora, la Llagosta amb el Sàhara va tornar ahir dels campaments de refugiats sahrauís de Tindouf, a Algèria. Durant la seva estada, ha comprovat l’estat dels projectes que es porten a terme des de fa anys a Daora, la població agermanada amb la Llagosta, gràcies a les aportacions del nostre municipi. Aquest any, l’Ajuntament destina 12.500 euros a aquests projectes i també a pal·liar les situacions d’emergència que s’han produït a la zona per les fortes pluges que van patir els campaments ara fa unes setmanes.

Des de la Llagosta, es col·labora amb Daora en els programes d’atenció a la gent gran i discapacitats, l’escola bressol, el dispensari mèdic, el taller d’artesania, el programa de suport a l’administració local i la compra de dipòsits d’aigua.

L’alcalde s’ha reunit durant aquests darrers dies amb l’alcaldessa de Daora, Fatimetu Lebchir Ahmed, i diversos ministres sahrauís per parlar de la situació als campaments. Óscar Sierra ha assegurat que “la millor manera d’ajudar el poble sahrauí és acollint infants durant l’estiu”. “És la forma més directa”, ha afegit l’alcalde, que ha avançat que l’Ajuntament farà el possible perquè famílies de la Llagosta acullin nens i nenes sahrauís el proper estiu. Óscar Sierra ha indicat també que la voluntat de l’equip de govern és mantenir els projectes que hi ha en marxa a Daora, “perquè són molt importants per cobrir part de les seves necessitats”.

Sierra va ratificar amb l’alcaldessa de Daora l’acord d’agermanament entre les dues poblacions, que està en vigor des de l’any 2000.

Per la seva part, Daora, la Llagosta amb el Sàhara ha fet en aquesta ocasió una aportació de 1.700 euros. La presidenta de l’entitat, Isabel Agudo, ha indicat que la situació a la zona és “desoladora”.

El viatge a Daora es va realitzar entre els dies 3 i 9 de desembre i no es va fer públic abans per motius de seguretat.

Publicitat

Publicitat

Més notícies