Dilluns, 24 juny 2024
20.6 C
La Llagosta

Comença amb normalitat la campanya electoral a la Llagosta

Aquesta mitjanit ha començat la campanya electoral dels comicis generals del proper 20 de desembre. A la Llagosta ho ha fet amb total normalitat.

La majoria de formacions han confirmat que no faran cap acte electoral a la nostra localitat. Tan sols En Comú Podem ha avançat que realitzarà un acte el divendres 11 a les set de la tarda al Centre Cultural. Alguns partits sí que sortiran al carrer amb taules informatives per explicar les seves propostes als ciutadans. El PSC instal·larà taules els dijous 10 i 17 de desembre, coincidint amb el mercat ambulant. El Partit Popular té previst sortir al carrer els dies 11 i 12 de desembre. Esquerra Republicana farà una passejada informativa el dia 9 per la tarda i Ciutadans estarà al passeig de l’avinguda de l’Onze de Setembre el dissabte 12 al matí.

Un dada destacada d’aquests comicis és la presència a la candidatura del PSC de la regidora d’Economia, Hisenda, Recursos Humans i Igualtat de l’Ajuntament de la Llagosta, Conchi Jiménez, ocupant el lloc número 23 en la llista per Barcelona.

A les passades eleccions generals, el PSC va ser la candidatura més votada a la Llagosta amb 2.478 sufragis, el 38%. El Partit Popular va ser la segona força més votada a la Llagosta amb 1.626 vots, el 25%. Convergència i Unió va obtenir 903 vots, el 13%. La federació nacionalista es presenta per separat. Convergència ho fa sota la denominació de Democràcia i Llibertat, en coalició amb Demòcrates de Catalunya i Reagrupament, la formació creada per exmilitants d’Esquerra Republicana. Unió es presenta en solitari.

Iniciativa per Catalunya Verds–Esquerra Unida va ser la quarta candidatura que va obtenir més vots, un total de 811, el 12%. Aquesta coalició tampoc concorre com a tal als comicis del 20 de desembre. Les dues formacions d’esquerres integren la llista d’En Comú Podem, al costat de Podem i Barcelona en Comú.

A les eleccions del 2011, la Plataforma per Catalunya va aconseguir 193 vots i Esquerra Republicana en va sumar 125. A més, s’hi van comptabilitzar 88 vots nuls i 110 en blanc. La participació a la Llagosta va ser del 68%.

Publicitat

Publicitat

Més notícies