Dimarts, 21 maig 2024
15.9 C
La Llagosta

La Colla Gegantera, contenta amb la temporada del seu retorn a l’activitat

Foto: Facebook Colla gegantera de la Llagosta
Foto: Facebook Colla gegantera de la Llagosta

Aquest ha estat l’any de la recuperació de la Colla Gegantera de la Llagosta i, per tant, del retorn de la sortida dels gegants de la nostra localitat, el Josepet, la Blanqueta i la Torradeta. La participació diumenge a la Cercavila de Festa Major del barri barceloní de Sant Andreu de Palomar va posar el punt final a la temporada.

El retorn dels gegants ha estat possible gràcies, en bona mesura, a poder disposar d’un remolc per portar-los. Aquest mitjà de transport propi ha permès a la Colla Gegantera no dependre de ningú a l’hora de traslladar-se a les trobades en les quals pren part. La compra del remolc es va fer gràcies a l’aportació de l’Ajuntament, de la pròpia colla, d’una entitat i de comerços de la Llagosta.

Durant el 2015, la Colla Gegantera ha tornat a organitzar la Trobada Gegantera de la Llagosta, ha realitzat la primera Cursa de Gegants coincidint amb la Cursa Popular Els 10 de la Llagosta i ha fet créixer la família dels gegants amb la incorporació d’un nou gegantó, el Llago. Aquest és el resultat de l’evolució del capgròs del mateix nom que fins l’estiu passat acompanyava la Colla Gegantera. Per al president i cap de la Colla, Pablo Martín, el balanç no pot ser més que “positiu, ja que, a més de tornar a l’activitat, hem aconseguit un mitjà de transport per portar als gegants de la Llagosta”.

A més de les sortides per la Llagosta, el Josepet, la Blanqueta, la Torradeta i, darrerament, el Llago han participat en una desena de trobades. Entre aquestes destaquen la del retorn, al mes de gener, a Castelló, o la de Terrassa, Ciutat Gegantera del 2015.

La Colla Gegantera també ha anat recuperant a poc a poc la vida social, amb activitats per als socis i alguna trobada. La intenció és continuar realitzant propostes que engresquin la gent a formar part de la colla.

Publicitat

Publicitat

Més notícies