Dijous, 25 abril 2024
11.9 C
La Llagosta

La Llagosta diu prou a la violència masclista amb força participació als actes del 25N

25n sala plens

La Llagosta ha dit prou a la violència masclista amb la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones avui dimecres 25 de novembre. L’Ajuntament de la Llagosta ha presentat avui a la Sala de Plens la campanya #ésviolència, s’ha llegit el manifest contra la violència masclista i s’ha projectat un vídeo amb imatges de la ciutadania que s’ha posicionat en contra de la violència envers les dones. El Consistori té com a  objectiu sensibilitzar, implicar i mobilitzar la ciutadania per tal d’acabar amb aquesta xacra social. A l’acte han participat l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra; la regidora d’Igualtat, Conchi Jiménez, i  la secretària de Veus de Dona, Maria Jesus Román, entre d’altres persones. Durant l’acte, s’han presentat també unes postals que ha distribuït l’Ajuntament i que mostren algunes de les manifestacions de la violència masclista.

L’Ajuntament de la Llagosta va endegar fa uns dies la campanya #ésviolència – Posiciona’t contra la violència masclista, que ha tingut repercussió sobretot a través de les xarxes socials. Amb l’etiqueta #25NlaLlagosta, la ciutadania ha compartit més d’un centenar de les fotografies que s’han fet aquests dies al vestíbul de Can Pelegrí.

Més activitats del programa del 25N a la Llagosta

25n plaçaDurant la jornada del 25 de novembre a la Llagosta s’han fet diverses activitats al municipi. A les 16.45 h, el Nou Casal ha acollit un relat comentat de contes no sexistes, una activitat que portava per títol Que no t’expliquin contes. A les 18 h, al Centre Cultural s’ha projectat el documental Yo decido. El tren de la libertad, que parla del dret a decidir sobre el propi cos. A les 19.30 h, Dones amb Iniciativa ha organitzat un acte commemoratiu de la jornada amb el títol de Trenquem murs a la plaça dels Drets Humans. La jornada ha acabat amb un concentració a la plaça d’Antoni Baqué amb un centenar de persones que s’han posicionat en contra de la violència masclista. L’acte ha estat amenitzat amb la música de l’alumnat de l’Escola Municipal de Música i a la plaça s’hi han instal·lat uns panells contra la violència masclista en els quals la gent ha pogut deixar els seus missatges.

D’altra banda, ahir, l’Àrea de la Dona d’EUiA va fer una projecció de curts i posterior debat obert. Les activitats del programa d’actes del 25 de novembre a la Llagosta continuen. Per a diumenge, Veus de Dona ha preparat una nova edició de la passejada contra la violència de gènere Mai caminaràs sola, que sortirà de la plaça d’Antoni Baqué a les deu del matí.

Per últim, els dies 10 i 17 de desembre es farà un taller que, sota el nom de Violència de gènere. Una realitat (molt) propera, es desenvoluparà de quatre a dos quarts de sis de la tarda al Casal d’Avis. Al taller es parlarà de què la violència masclista,  com es pot identificar i com es pot donar suport a les dones que la pateixen.

Publicitat

Publicitat

Més notícies