Divendres, 24 maig 2024
15.6 C
La Llagosta

L’Equip d’Atenció Primària de la Llagosta, entre els més ben valorats per Salut

C.Assist.Prim._03L’Equip d’Atenció Primària (EAP) de la Llagosta ha rebut una puntuació de 94,2 sobre 100 en el certificat d’acreditació de qualitat que atorga l’Institut Català de la Salut. El de la nostra localitat és el tercer EAP més ben valorat dels 21 de l’Àrea Metropolitana Nord que fins ara s’han avaluat, un lloc que ocupa juntament amb quatre EAP més de la zona.

El Departament de Salut acreditava el mes passat per primera vegada 96 EAP de tot Catalunya. Les acreditacions de qualitat són un procés habitual des de 1981 en els hospitals públics, però fins ara no s’havien aplicat a la xarxa d’atenció primària. S’espera que la resta d’EAP catalans, 273, estiguin acreditats al juliol de l’any 2017.

Per poder rebre el certificat, l’EAP de la Llagosta va fer primer una autoavaluació i, després, es va sotmetre a una auditoria externa. A continuació, el Comitè d’Acreditació del Departament de Salut va analitzar-ne els resultats i va atorgar-li la puntuació final.

Aquest sistema d’acreditació analitza en conjunt els aspectes de gestió i funcionament de l’Equip com ara el lideratge, la política i l’estratègia, la gestió d’aliances o els recursos disponibles. D’aquesta manera, intenta garantir uns resultats òptims pel que fa als processos d’atenció als pacients, d’accés a l’equip mèdic i infermer o l’assistència social, entre d’altres. A l’Àrea Metropolitana Nord, només els EAP de Badia del Vallès, amb 96 punts, i Barberà del Vallès, amb 95,4, superen l’Equip de la Llagosta. La mitjana en aquesta zona és de 92,7.

Publicitat

Publicitat

Més notícies