Dissabte, 13 juliol 2024
26 C
La Llagosta

Arrenca la vint-i-tresena edició del Voluntariat per la Llengua

vxl 2015 001Aquesta tarda s’ha celebrat la presentació de les parelles lingüístiques de la vint-i-tresena edició del Voluntariat per la Llengua. Enguany, el programa compta amb onze parelles, una xifra similar a la de les darreres edicions.

A l’acte, hi han assistit aprenents, persones voluntàries i el professorat de l’Oficina de Català de la Llagosta. A partir d’avui, les parelles s’hauran de reunir almenys una hora a la setmana per conversar en català a fi de millorar la fluïdesa dels aprenents.

Les persones que formen part del Voluntariat per la Llengua i són aprenents disposen d’un carnet exclusiu que els permet gaudir de descomptes a equipaments culturals i serveis de Catalunya. A més, saben a quins establiments podran ser atesos en català gràcies a la xarxa de comerços i serveis col·laboradors del programa, que són identificats com a tal amb un adhesiu.

Des de l’Oficina de Català recorden que tant les persones interessades en practicar el català, com aquelles que vulguin ser de voluntàries, poden adreçar-se en qualsevol moment a l’Oficina.

El programa Voluntariat per la Llengua es va posar en marxa l’any 2003, impulsat per la Direcció General de Política Lingüística i gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). Un any després es va engegar a la Llagosta. Des de llavors, el projecte ha registrat 100.000 parelles lingüístiques a tot el territori.

Publicitat

Publicitat

Més notícies