Dijous, 25 abril 2024
11.9 C
La Llagosta

El Ple de la Llagosta debat aquesta tarda les ordenances fiscals de 2016

L’Ajuntament de la Llagosta celebrarà avui a partir de les set de la tarda un ple extraordinari durant el qual se sotmetran a aprovació les modificacions de les ordenances fiscals per a l’any 2016. La proposta de l’equip de govern municipal contempla una congelació de la majoria d’impostos i un increment d’un 3,8% de l’IBI i d’un 3,11% de la taxa de residus.

Respecte a l’IBI, els actuals responsables municipals asseguren que l’anterior equip de govern va deixar fixat un increment del 10% del valor cadastral. Per compensar aquesta pujada, ara s’ha decidit rebaixar el tipus impositiu del 0,98 al 0,925 i l’augment serà finalment d’un 3,8%. L’equip de govern assegura que la situació econòmica de l’Ajuntament és molt delicada i aquest increment de l’IBI és bàsic per poder mantenir els serveis públics que presta el Consistori i garantir les polítiques socials.

Pel que fa a la taxa de residus, l’equip de govern justifica l’augment en la necessitat de compensar el cost que suposa per a les arques municipals l’eliminació dels residus.

L’ordenança referent al rebut de l’aigua no serà tractada avui, ja que l’Ajuntament vol conèixer abans el resultat de l’auditoria de la Diputació sobre l’empresa Sorea, que és la que s’encarrega del subministrament d’aigua a la nostra localitat.

La proposta que presentarà aquesta tarda l’equip de govern municipal contempla el manteniment de les bonificacions que es vénen aplicant a les famílies amb menys recursos econòmics de la Llagosta.

El ple d’aquesta tarda, durant el qual se sotmetran a aprovació les ordenances fiscals de l’any que ve, començarà a les set i serà retransmès íntegrament per Ràdio la Llagosta.

Publicitat

Publicitat

Més notícies