Dissabte, 15 juny 2024
19 C
La Llagosta

El Ple aprova inicialment les ordenances fiscals per a l’any 2016

ple octubre 2015 005El Ple de l’Ajuntament de la Llagosta ha aprovat de forma inicial la modificació de les ordenances fiscals per a l’any 2016 amb el vot a favor de l’equip de govern municipal (PSC, PP i Convergència), l’abstenció de Ciutadans la Llagosta i els vots en contra de ICV-EUiA. L’únic regidor d’Esquerra Republicana, Xavier Cols, i Alberto López, regidor d’ICV-EUiA, no han assistit al ple.

Els principals impostos i taxes municipals es congelaran l’any que ve a excepció de l’IBI, que s’incrementarà un 3,8%, i de la taxa de residus, que augmentarà un 3,11%.

A banda, s’establirà una taxa per a fotocòpies de documents administratius tramitats per l’Ajuntament i se suprimeix la bonificació en la recollida d’animals domèstics per a propietaris que han al·legat motius de causa major.

L’ordenança referent al rebut de l’aigua no s’ha tractat avui, ja que l’Ajuntament vol conèixer abans el resultat de l’auditoria de la Diputació sobre l’empresa Sorea, que és la que s’encarrega del subministrament d’aigua a la nostra localitat.

Respecte a l’increment de l’IBI, la regidora d’Economia i Hisenda, Conchi Jiménez, ha assegurat que «l’anterior govern municipal va deixar fixat un increment del 10% del valor cadastral i que, per compensar la pujada, s’ha decidit rebaixar el tipus impositiu del 0,98 al 0,925» per tal que sigui del 3,82%.

Pel que fa a la taxa de residus, l’equip de govern justifica l’augment en la necessitat de compensar el cost que suposa per a les arques municipals l’eliminació dels residus.

Per la seva part, la regidora d’ICV-EUiA Virgínia Jiménez ha argumentat el sentit del vot del seu partit, en contra de l’aprovació inicial, al·legant la «manca d’imaginació» del govern per presentar unes ordenances que evitin l’augmentin la pressió fiscal a la ciutadania.

ICV-EUiA també ha avançat que presentarà esmenes al document. El regidor del PSC Raúl Valero ha assegurat que en el marge d’una setmana l’equip de govern es reunirà amb la formació per dialogar sobre les propostes i arribar a un consens per tal d’aprovar definitivament i per unanimitat les ordenances.

Publicitat

Publicitat

Més notícies