Divendres, 26 abril 2024
12 C
La Llagosta

La Llagosta celebra la festivitat de Tots Sants amb desenes d’activitats

MONIATOS
Imatge del Concurs de Moniatos Disfressats de 2014 de l’Esplai Dijoc (font: Facebook Dijoc)

Diverses entitats de la Llagosta celebraran demà la festa de Tots Sants. Durant tota la tarda, la plaça d’Antoni Baqué i l’Avinguda Onze de Setembre seran l’escenari de desenes d’activitats adreçades al públic familiar.

Per primer any, Xerrics la Llagosta organitza la Nit d’Ànimes, una jornada que compta amb la col·laboració de la Biblioteca de la Llagosta, l’Institut Marina, Sangrinaris, el Nou Casal, ASPAYFACOS, les AMPA de les escoles Gilpe, Joan Maragall i Les Planes, la parròquia Sant Josep, el Forn Ribas, la Pastisseria Pi i la Pastisseria Dolç Estil.

Entre les 17.30 h i les 21.30 h, la plaça d’Antoni Baqué acollirà una desena d’activitats. A primera hora i fins les 19 h, hi haurà un taller de fanalets de carbassa, i un altre de maquillatge i dolços a càrrec de l’equip educatiu del Nou Casal. D’entre tots els participants, se sortejarà un lot de productes gastronòmics de tardor que han preparat els tres establiments pastissers que hi col·laboren. Paral·lelament als tallers, es podrà visitar una exposició sobre el treball de recerca Petit recull de l’origen i costums de la Nit d’Ànimes, elaborat pel grup d’alumnes d’Emprenedoria de primer d’ESO de l’Institut Marina. A partir de les 18 h, es farà la lectura i el lliurement de premis dels guanyadors del Concurs de relats de por. Els membres d’ASPAYFACOS també se sumen a la jornada i oferiran un espectacle de zombis a les 18.45 h. Tot seguit, Xerrics presentarà l’Espantanens, un ninot creat especialment per a la Nit d’Ànimes que vol esdevenir la imatge de la celebració i que tindrà un paper destacat en el desenvolupament del programa. A les 19.45 h, tots fanalets fets amb carbasses del taller s’encendran i s’iniciarà la cercavila «fer por» pels carrers de la nostra localitat. Finalment, a les 21.15 h, les campanes de l’Església de Sant Josep repicaran per posar el punt final a la primera Nit d’Ànimes.

Amb la celebració d’aquesta jornada, Xerrics la Llagosta pren el relleu a la Carbastanya, la festa que els darrers anys celebrava la Llagosta + Activa. La de Xerrics, però, vol ser una celebració més arrelada a les tradicions catalanes de la Nit d’Ànimes i la Castanyada, i deixar de banda l’anglosaxona Halloween.

D’altra banda, l’Esplai Dijoc oferirà una tarda de tallers de Halloween a l’Avinguda Onze de Setembre. A partir de les 18 h, els infants que ho desitgin podran sumar-se a les activitats de l’entitat i participar al tercer Concurs de Moniatos Disfressats. El guanyador del moniato més original se’n durà un lot de productes gastronòmics de tardor i llaminadures.

I per als qui vulguin passar por, el grup de teatre TELL els proposa endinsar-se al passatge del terror que hi haurà instal·lat al Centre Cultural. Enguany, a més, han creat l’espectacle Halloween 2015. Lock the door amb la col·laboració del Restaurant SAK-Llagotel que, a banda del recorregut terrorífic, inclou un àpat a l’escenari del Centre Cultural. Els horaris del sopar-espectacle seran a les 21 h i a les 23 h, i els del passatge del terror a les 00.30 h.

Publicitat

Publicitat

Més notícies