Divendres, 19 juliol 2024
28.5 C
La Llagosta

Mayka Gutiérrez: “Sempre m’ha agradat la feina de policia i m’hi trobo molt a gust “

Mayka Gutiérrez.
Mayka Gutiérrez.

38 anys. Agent de la Policia Local de la Llagosta. Aquest estiu ha rebut una felicitació de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda per haver salvat la vida d’un nen de 6 anys que s’ofegava a la piscina municipal

[divide style=”dots” icon=”square”]

[two_third][/two_third]

– Ha de ser una satisfacció molt gran per a una agent de policia haver salvat la vida d’una persona i més encara si és un nen de sis anys?

– Sí. No solament com a policia, sinó també com a persona. I encara més quan et diuen que al petit no li quedaran seqüeles. Aquesta és la gratificació més gran que es pot rebre.

– Què és el que va passar?

– Estàvem a la piscina municipal de Santa Perpètua. Jo estava de festa, fora de servei, amb els meus fills i el meu marit. I precisament estava comentat amb el meu marit que sempre s’ha de tenir contacte visual amb els nens quan s’està a llocs oberts amb molta aglomeració de gent. Llavors va ser quan un jove d’uns 15 anys ens va alertar de que als fons de l’aigua hi havia un nen que no es movia. No m’ho vaig pensar i em vaig llençar. El vaig treure i no respirava. Vaig començar a fer-li massatges cardíacs i respiració assistida.

[quote font=”times” font_size=”22″]La Llagosta és un poble tan segur com la resta que hi ha al voltant[/quote]

– I els socorristes?

– Estaven al seu lloc i quan van arribar, van avisar l’ambulància. Finalment, al cap d’una estona fent-li massatges, el petit va reaccionar i va començar a treure l’aigua que li obstruïa la respiració. Llavors van arribar els sanitaris i se’l van endur a l’hospital.

– I per aquesta actuació ha rebut una felicitació de Santa Perpètua?

– Sí. L’alcaldessa em va citar i em va lliurar una felicitació. La família del nen també va venir a agrair-me tot el que havia fet pel petit.

– Ha de ser un moment…

– Molt gran. Sobretot quan ara em trobo el nen pel carrer. M’omple de satisfacció veure’l.

– Com va decidir-se a ser agent de la Policia Local?

– Sempre m’ha agradat la idea de ser policia i durant un sopar amb un amic que és agent dels Mossos d’Esquadra ho vam comentar. Em va deixar els llibres per estudiar i em vaig presentar a les oposicions. Així va ser que l’any 2007 vaig accedir a la Policia Local de la Llagosta i estic molt contenta. Aquí estic molt a gust, hi ha molt bona relació amb els companys i els superiors.

[quote font=”times” font_size=”22″]Hi ha situacions que es gestionen millor si ho fa una dona policia[/quote]

– Quina opinió té de la feina que es fa a les policies locals?

– Una minoria de la gent té una percepció incorrecta del que fem les persones que treballem a les policies locals. El 80% de la nostra feia és assistencial, de suport i ajut a la ciutadania. Només la resta són actuacions que poden acabar en sancions, però, en general, la gent és molt agraïda i m’hi trobo que, quan estic treballant a les portes d’una escola, hi ha persones que em feliciten per les nostres actuacions.

– A la Policia Local de la Llagosta treballen actualment 21 persones i només dues són dones. Per què?

– Crec que hi ha la impressió que la policia és per a homes, que hi ha un ambient masclista, però no és cert. Des del primer dia m’he sentit una més i no he tingut cap problema d’integració. En canvi, sí que és veritat que davant la ciutadania t’has de fer valer més perquè es respecti la teva autoritat.

– Hauria d’haver més dones als cossos de seguretat?

– Sí, perquè hi ha situacions que es poden gestionar millor si la persona que actua és una dona policia. I, a més, crec que tothom ha de rebre el mateix tracte. Sóc molt poc feminista i, si dones i homes fem el mateix treball pel mateix sou, no hauria d’haver crireris de selecció diferents, per exemple, com passa ara a les proves físiques. Potser també hi ha poques dones a les quals les agradi aquesta feia perquè, possiblement, tenen un concepte distorsionat del que és la policia.

– La Llagosta és un poble segur?

– Com qualsevol altre poble dels que hi ha al voltant, ni més ni menys.

Publicitat

Publicitat

Més notícies