Dimarts, 16 juliol 2024
23.7 C
La Llagosta

L’alcalde posa serveis i ajuts municipals a disposició de les famílies afectades pel tancament de Valeo

L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, s’ha reunit aquest matí amb una delegació de la plantilla de l’empresa Valeo per posar a la seva disposició els serveis i els diferents tipus d’ajuts municipals davant el tancament de la planta de Martorelles. La plantilla fa dos mesos que està en vaga per protestar contra el trasllat de l’activitat a Saragossa i l’acomiadament de la majoria de les 257 persones que hi treballen a Martorelles, entre les quals hi ha sis de la Llagosta.

La plantilla ha demanat a l’Ajuntament suport en forma de material per condicionar el campament de protesta que hi ha instal·lat davant l’empresa. Per la seva part, el Consistori ha ofert els recursos dels Serveis Socials municipals, suport psicològic, assessorament jurídic i accés a cursos de reciclatge mitjançant el departament de Promoció Econòmica. A més, s’estudiaran fórmules per fer front a possibles casos de pobresa energètica i necessitats bàsiques d’escolarització dels infants de les famílies afectades pels acomiadaments.

D’altra banda, la plantilla de Valeo ha obert un compte bancari solidari perquè tothom que ho desitgi pugui fer aportacions a la caixa de resistència: ES38 2100 0357 5002 0020 7769 (Associació de treballadors de Valeo). L’Ajuntament de la Llagosta estudia fer una aportació que sortirà de les partides pressupostàries destinades a Cooperació i Solidaritat.

Publicitat

Publicitat

Més notícies