Dissabte, 18 maig 2024
20.6 C
La Llagosta

La Llagosta commemora la Diada de Catalunya amb la hissada de la senyera

La Llagosta ha commemorat la Diada de Catalunya de l’Onze de Setembre amb la hissada de la senyera a l’edifici de l’Ajuntament. L’acte institucional, emmarcat dins el programa de la Festa Major, ha tingut lloc a les 11.30 h i ha comptat amb la representació de l’equip de govern (PSC, PP i CDC), ICV-EUiA i ERC. L’únic partit polític amb representació al Ple de la Llagosta que no ha pres part ha estat C’s.

Durant la hissada de la senyera ha sonat l’himne de ‘Els Segadors’ amb la presència de representats polítics, d’entitats i ciutadans del municipi. La bandera catalana onejarà sola a l’edifici de l’Ajuntament fins al pregó de Festa Major, que tindrà lloc aquest divendres a les 21 h i que faran els membres d’ASPAYFACOS, l’associació de familiars de persones amb discapacitat de la nostra localitat. Posteriorment a la hissada de la senyera, s’ha fet l’Homenatge a Catalunya, a la plaça d’Antoni Baqué, que ha organitzat el Grup de Ball de Gitanes i que enguany s’ha fet al matí en comptes de la tarda com anys anteriors.

La celebració de la Diada de Catalunya ha coincidit amb l’inici de la campanya electoral de les eleccions de Catalunya, que se celebraran el proper 27 de setembre. En aquest sentit, tots els grups polítics amb representació al Ple de la Llagosta han fet un acord per ajornar l’inici de la campanya catalana a la Llagosta fins acabar la Festa Major. D’aquesta manera, els grups polítics municipals ajornen qualsevol acte polític, com la tradicional enganxada de cartells, fins al dimarts 15 de setembre. L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, ha remarcat que s’ha fet un acte institucional “protocol·lari correcte tot i estar en eleccions, ja que s’ha fet un pacte de cavallers per començar la campanya electoral quan acabi la Festa Major”. A més, ha desitjat “que ningú se’l salti [l’acord]”

En acabar l’acte institucional, la portaveu del PSC, Conchi Jiménez, ha explicat que “és un dia molt important la Diada de Catalunya a la Llagosta. Pensem que és un acte que es fa des de fa molts anys i és un dia molt especial per tots els catalans i catalanes”. Per la seva part, el portaveu d’ICV-EUiA, Alberto López, ha viscut la Diada “amb respecte i orgull per poder reconèixer aquesta Diada a la Llagosta i amb gent al carrer Estació, a la porta de l’Ajuntament”. Mentre que el regidor del PP, Jaume Bonallach, ha considerat haver celebrat la Diada a la Llagosta “amb un dia fantàstic i meravellós i amb la pluja que està caient, que és poqueta però que la temperatura no ens acompanya massa. I com sempre a la Llagosta és un dia de tots i ens ho prenen molt bé”.

Pel que fa a ERC i CDC, que es presenten plegats a les eleccions de Catalunya amb la plataforma Junts pel Sí, han creat una comissió local entre els dos grups polítics locals. El portaveu d’ERC, Xavier Cols, ha manifestat ser “un orgull i plaer ser en la Diada de la Llagosta al meu poble. Avui és el començament d’una sèrie d’actes arreu de Catalunya que culminaran a l’avinguda Meridiana de Barcelona [amb la Via Lliure]”. Pel que fa la portaveu de CDC, Mireia Egea, ha vist l’acte de la hissada de la senyera “més animat que d’altres anys, tot i que fa un dia que ha plogut molt. Per això estem contents perquè aquest sentiment de pertinença a un poble continua i hi és, malgrat el temps”.

D’altra banda, el grup polític de C’s no ha volgut participar en l’acte institucional de la Diada de Catalunya a la Llagosta per consignes de partit. El portaveu de C’s, Jordi Sabanza, ha explicat a Ràdio la Llagosta i l’informatiu digital 08centvint.cat que “C’s no participa en actes institucionals de la Diada perquè legitima el desafiu separatista davant la convocatòria institucional de celebrar l’Onze de Setembre”.

Publicitat

Publicitat

Més notícies